Слухачі семінару вивчали нормативно-правове регулювання обслуговування розпорядників бюджетних коштів

10 вересня 2019, 09:00

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів обговорили актуальні питання регулювання обслуговування розпорядників бюджетних коштів, методи та шляхи удосконалення системи управління бюджетними коштами.

Програма тематичного короткострокового семінару «Нормативно-правове регулювання обслуговування розпорядників бюджетних коштів» для спеціалістів з питань обслуговування розпорядників бюджетних коштів була розроблена із урахуванням пропозицій замовників навчання – Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області.

Слухачі семінару мали змогу поспілкуватися із начальником Головного управління ДКСУ у Черкаській області Сергієм Никопаненком, який окреслив актуальні питання реалізації в області державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, шляхи підвищення відкритості та прозорості у діяльності управлінь казначейської служби у районах та містах Черкаської області.

Публічні службовці отримали актуальну інформацію щодо дотримання основних вимог бюджетного законодавства в частині проведення капітальних видатків; проблемних питань казначейського обслуговування місцевих бюджетів; порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників; алгоритмів перерахування міжбюджетних трансфертів; особливостей організації проведення тендерів; порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами; впровадження дистанційного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів.

Окрема увага на семінарі була приділена обговоренню практики застосування антикорупційного законодавства, аналізу рівня імплементації міжнародних стандартів у сфері антикорупційної політики, запобіганню та врегулюванню конфлікту інтересів у діяльності публічних службовців; конфлікту інтересів на державній службі; впровадженню електронного декларування.

Програму семінару реалізовували викладачі-практики – працівники Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області, що дало реальну можливість задовольнити освітні потреби слухачів семінару в отриманні нових фахових компетенцій.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/slukhachi-seminaru-vivchali-normativno-pravove-regulyuvannya-obslugovuvannya-rozporyadnikiv