Обговорено підготовку до проведення чергового призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року та інші нагальні питання під час наради з сільськими головами та головами ОТГ Черкаського району

04 вересня 2019, 14:24

З метою вирішення нагальних питань сьогодення, голова Черкаської районної ради Олексій Собко та заступник голови Черкаської райдержадміністрації Петро Коренюк провели нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад Черкаського району. Про це інформують у Черкаській районній раді.

Першим розглянули питання про підготовку до проведення тактико-спеціального антитерористичного навчання на об’єкті підвищеної безпеки – військовій частині А 3177 з 10 по 13 вересня 2019 року. До учасників наради звернувся консультант начальника Управління Служби безпеки України в області по взаємодії з питань антитерористичної діяльності Микола Чиж, який зазначив, що штаб проведення навчань буде розміщено на території Дубіївської сільської ради, а також поінформував про значну кількість учасників даного заходу та їх взаємодію під час проходження навчання.

У свою чергу заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк запропонував до активної фази навчань залучити всіх сільських голів та голів ОТГ, а не лише тих сіл, які прилеглі до села Дубіївка.

Про підготовку до проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2019 року доповів військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон, який наголосив на серйозному та відповідальному ставленні до даного питання. Навів перелік сільських рад, які належним чином віднеслися до виконання цього завдання, а також ті сільські ради, які поверхово провели оповіщення призовників. 

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот коротко доповіла про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 8 місяців 2019 року, зокрема, зазначила, що власні доходи загального фонду місцевих бюджетів району становили 57,6 млн. грн., що на 12,8 відсотків, або на 6,5 млн. грн., більше ніж за відповідний період 2018 року. Затверджені сільськими радами завдання з доходів загального фонду виконано лише на 97 відсотків, до плану не надійшло 0,7 млн. грн.

З 11 сільських рад - 7 не забезпечили виконання затверджених показників на загальну суму 1,7 млн. грн., із них: Байбузівська – 238,5 тис. грн., Думанецька – 124,1 тис. грн., Кумейківська – 18,3 тис. грн., Мошнівська – 214,7 тис. грн., Софіївська – 379,0 тис. грн., Чорнявська – 114,3 тис. грн. та Яснозірська – 573,5 тис. грн.

За 8 місяців цього року до місцевих бюджетів району надійшло 9,0 млн. грн. плати за землю, що на 6 відсотків, або на 0,6 млн. грн. менше надходжень до відповідного періоду 2018 року. Основною причиною є зменшення надходження орендної плати від СТОВ «Іскра» та ТОВ «Пономар» на суму близько 1,0 млн. грн.

З питанням про підготовку об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2019/2020 року до учасників наради звернувся начальник управління економіки райдержадміністрації Володимир Гуня, який звернув увагу сільських голів на паспорти готовності об’єктів до опалювального сезону.

Також було розглянуто ряд важливих питань, а саме: про транспортування неідентифікованих тіл померлих з місць виявлення на території району; про проведення енергоаудитів об’єктів бюджетної сфери; про формування переліку автомобільних доріг загального користування місцевого значення для проведення ремонтних робіт у 2020 році; про впорядкування несанкціонованих сміттєзвалищ та організації полігонів твердих побутових відходів відповідно до законодавства; про вимоги щодо утилізації відходів тваринного походження на території району; про виявлення та проведення роботи з підприємствами, що здійснюють свою діяльність без реєстрації та дозвільних документів, з метою приведення дозвільної документації у відповідність до чинного законодавства; про проведення грейдерування узбіч перед початком розробки проектної документації на ремонт автомобільних доріг; про організацію пільгового перевезення громадян у 2020 році; про співфінансування «Районної Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2017-2021 роки»; про організацію та проведення у районі богатирських ігор та районного військово-спортивного патріотичного табору «Доброволець-2019»; про створення та функціонування служб у справах дітей в об’єднаних територіальних громадах; про фінансування робіт щодо впорядкування архівної документації відділу освіти райдержадміністрації з кадрових питань (особового складу).


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/obgovoreno-pidgotovku-do-provedennya-chergovogo-prizovu-na-strokovu-viyskovu-sluzhbu-u-zhovtni