У Катеринопільському районі пришвидшується процес об’єднання громад

18 червня 2019, 12:05

Наприкінці минулого тижня у с. Вербовець Катеринопільського району відбулись громадські слухання щодо об’єднання в одну ОТГ. На сходку прибули селищний голова Катеринополя Іван Гегедош та секретар селищної ради Наталія Цехмістренко, сільський голова Валентина Кравцова, депутат обласної ради Олександр Коваленко. Запрошували на зібрання також керівництво Єрківської ОТГ, але ніхто не приїхав, заславшись на зайнятість.

Варто зауважити, що с. Вербовець – стратегічне село, бо від його рішення залежить, до якої громади приєднаються деякі інші населені пункти.

– Якщо Вербовець та Кайтанівка не приєднаються до Катеринополя, то й ми не зможемо, – скаржились нещодавно мешканці с. Вікнинине,– адже у нас немає з райцентром спільних меж.

На сходці вербовчани розглядали два варіанти: приєднання до Єрок та Катеринополя. Напередодні більшість мешканців схилялись до думки, що слід віддати перевагу багатшій Єрківській ОТГ. Люди навіть підписи збирали за таке об’єднання. Однак вагомим фактором при остаточному виборі зіграло те, що єрківчани проігнорували вербовецьку сходку. Не приїхав ні голова Єрківської ОТГ Леонід Польовий, ні секретар громади, ні староста Радчихи, якого довго очікували.

Натомість катеринопільський «десант» агітував завзято. Переконували, що, приєднавшись до Єрківської ОТГ, Вербовець отримуватиме інфраструктурну субвенцію лише один рік, а приєднавшись до Катеринополя – на 5 років. Обіцяли ці кошти не забирати, а залишати на розвиток села.

– Ми задоволені. Більшістю голосів люди обрали нашу громаду. Це надихає працювати над створенням ОТГ далі, – похвалився Іван Гегедош.

Самі вербовчани визнають, були дуже розчаровані тим, що представники Єрок до них не приїхали. Це суттєво вплинуло на результат голосування:

– Раз вони до нас нікого не надіслали, значить, в Єрківській ОТГ нас не очікують, хоч попередні домовленості були, – нарікають місцеві.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/u-katerinopilskomu-rayoni-prishvidshuetsya-proces-obednannya-gromad