Урочисте закриття етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») проведено біля монументу «Борцям за волю України»

13 червня 2019, 12:46

Ця неординарна подія запам’ятається не лише учасникам та організаторам військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), але і багатьом мешканцям та гостям обласного центру.

Минулого вівторка у Черкасах учасники ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») урочистим маршем з виконанням козацьких пісень, патріотичних гасел та речівок пройшлися центральною вулицею Черкас.

Маршрут юних патріотів області проліг від пам’ятника Б.Хмельницькому до пам’ятника «Борцям за волю України». Супроводжував ходу роїв-учасників гри військовий оркестр Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Урочисте козацьке коло з нагоди закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») вперше проведено біля пам’ятного монументу «Борцям за волю України». Організатори вбачають у цьому значний символічний зміст.

Пам’ять героїв, які віддали своє життя за Україну, джури вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Кульмінацією урочистості стала церемонія нагородження переможців. Цьогоріч добре проявили себе всі команди-учасниці. Однак краще інших себе проявили команди – "Мошногірські яструби" Будищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради та «Залізні вовки» Смілянської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 Смілянської міської ради, що посіли відповідно друге і третє місця.

А перемогу виборов рій "Терен" Тернівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Смілянського району, який захищатиме козацьку честь Черкащини на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»), що проходитиме на Дніпропетровщині з 3 по 15 липня.

Довідково:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є важливою складовою системи патріотичного виховання школярів. Метою гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Учасниками гри „Джура” є учнівська молодь закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, об’єднана на добровільних засадах у рої, сотні, курені тощо. До складу зазначених утворень входять хлопці та дівчата віком від 7 до 18 років.

Щорічно в обласних змаганнях гри «Джура» бере участь понад 20 роїв (близько 200 учасників).


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/urochiste-zakrittya-etapu-viyskovo-patriotichnoi-gri-sokil-dzhura-provedeno-bilya-monumentu-borcyam