Про ситуацію із забрудненням річки Рось: Ситуація контрольована

11 червня 2019, 10:49

Ситуація, спричинена виливом хімікатів у річку Рось, є контрольованою, всі служби працюють злагоджено і ведуть моніторинг ситуації. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із пресою у Вінницькій області.

«ДСНС, Держпродспоживслужба – всі працюють над моніторингом стану можливого забруднення. Але за моєю інформацією, ситуація контрольована, загроз немає, всі служби працюють над тим, аби моніторити ситуацію і вживати необхідних заходів. Вважаю, що треба дотримуватися інструкцій ДСНС, – і все буде нормально», - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду прокоментував оновлену інформацію від ДСНС.

«Щойно отримав інформацію від Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС. Наразі небезпеки для питного водопостачання міст, які здійснюють водозабезпечення з річки Рось, немає. Міські водоканали можуть працювати у штатному режимі», – повідомив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, за попередніми даними, під час транспортування 1 т інсектициду «Нурел В» автомобіль перевернувся у притоку річки Рось. Аварія сталася 9 червня у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/pro-situaciyu-iz-zabrudnennyam-richki-ros-situaciya-kontrolovana