«Дахнівська Січ» приймає учасників обласного етапу військово-патріотичної гри «Джура»

07 червня 2019, 15:16

Як повідомляють в обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді обласної ради, підняттям прапора урочисто відкрили обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Він проводиться на базі дитячого оздоровчого табору «Дахнівська Січ».

Цього року до участі в обласних змаганнях прибув 21 рій юних помічників козаків – джур. Вони в атмосфері козацького похідного побуту, відроджуючи славні українські традиції, проведуть сім днів і завершать змагання наступного вівторка.

Уже першого дня після розгортання наметів та вирішення інших організаційних справ, вечірньої пори проведено ватрук знайомств «У колі друзів».

У наступні дні умовами змагань передбачено провести найрізноманітніші етапи: конкурс звітів «Добре діло», інтелектуальну вікторину «Відун», майстер-класи «Впоряд» – 3-4 локації  з представниками Навчального Центру Державної прикордонної служби України, «Перетягування линви» (майстер-класи з представниками «Клуб юних моряків з флотилією»), «Стрільба з пневматичної зброї», «Козацька смуга перешкод» – майстер-класи (3-4 локації) з представниками Національної поліції, змагання за методикою квестів «Пластун» тощо.

Також юні козаки та козачки візьмуть участь у зустрічах з воїнами АТО, туристичних вишколах, розважальних заходах – етно-вечірках, гутірках «Історична тематика», переглянуть патріотичні фільми.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/dakhnivska-sich-priymae-uchasnikiv-oblasnogo-etapu-viyskovo-patriotichnoi-gri-dzhura