У Монастирищі проведено виїзний семінар

27 травня 2019, 10:39

Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Монастирищенського району.

Програма семінару спрямована на підвищення рівня професійних компетентностей, необхідних для забезпечення ефективного управління на місцях.

Навчання проходило у форматі тематичних зустрічей, практичних занять, обміну досвідом та індивідуального консультування з фахових питань. Активну участь у роботі семінару взяли голова Монастирищенської райради Микола Орендарчук та заступник голови Монастирищенської райдержадміністрації Руслан Терещук.

На виконання заходів з реалізації в області антикорупційної політики в рамках семінару відбулось обговорення особливостей боротьби з корупцією, відповідальності за корупційні діяння, необхідності організації превентивних антикорупційних механізмів.

Галузева складова програми семінару формувалась для різних цільових груп, реалізовували її високопрофесійні працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, територіальних органів виконавчої влади. Серед питань, винесених на обговорення, – дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», перспективи розвитку ОТГ та їх укрупнення, виділення та порядок отримання земельних ділянок учасникам АТО, виконання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері забудови, ремонту доріг та благоустрою населених пунктів.

За інформацією директора Центру Сергія Демченка, такі виїзні заходи з підвищення кваліфікації дають можливість публічним службовцям з районів отримати висококваліфіковані освітні послуги на місцях. Загалом, участь у навчанні взяли більше 160 посадовців Монастирищенського району, які отримали нові професійні знання й навички, що сприятимуть формуванню ефективної виконавчої влади на засадах самодостатності територій та розширення повноважень органів місцевого самоврядування.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/u-monastirischi-provedeno-viizniy-seminar