Постійна комісія обласної ради розглянула питання майна комунальної власності і рекомендувала їх на сесію обласної ради

24 травня 2019, 12:55

Голова постійної комісії Черкаської обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики Наталя Кравцова провела засідання, на якому розглянуто питання, що подано до сесії обласної ради.

Першими члени комісії підтримали проекти рішень щодо змін до обласного бюджету на 2019 рік та розроблення Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року та планів її реалізації.

Інформували відповідно директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко і директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Він же прозвітував за 2018 рік щодо проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018 – 2020 роки.

 

Серед профільних питань, з якими присутніх ознайомив начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров, депутати обговорили проект рішення щодо Програми ефективного використання орендованих цілісних майнових комплексів підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Черкаської області на 2019-2020 роки та внесення змін до Програми фінансової підтримки підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на 2019-2021 роки.

Серед інших питань – прийняття майна з державної власності у комунальну; передача з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області; списання майна; надання дозволів ряду комунальних підприємств на передачу майна в оренду; повернення цілісних майнових комплексів з оренди; реорганізація окремих комунальних підприємств тощо.

Відповідно до порядку денного розглянуто рішення про припинення комунальному некомерційному підприємству «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» права постійного користування земельною ділянкою та надання її у користування Черкаському обласному комунальному підприємству «Фармація»; щодо погодження  та затвердження технічної документації із землеустрою; приватизацію об'єкта комунальної власності; передачі виробів медичного призначення та низки інших.

Члени комісії погодили внесення змін до Порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на посади керівників підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області.

У порядку контролю заслухали інформації про виконання Програми фінансової підтримки комунальних підприємств обласної комунальної власності на 2013-2018 роки та декілька звітів про повторне відстеження результативності регуляторних актів, звіт про діяльність постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики  і, наостанок, обговорили підсумки та подальшу діяльність комунального підприємства «Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради».


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/postiyna-komisiya-oblasnoi-radi-rozglyanula-pitannya-mayna-komunalnoi-vlasnosti-i-rekomenduvala-ikh