В області триває процес доопрацювання перспективного плану формування територій громад Черкащини

24 травня 2019, 09:40

У нашій області триває процес реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Нагадаємо, що на сучасному етапі він передбачає завершення добровільного об’єднання громад, а згодом – формування нових меж районів, зміни в адміністративно-територіальному устрої, а відтак, проведення чергових місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі громад та районів.

Тому члени експертної групи з напрацювання перспективного плану формування територій громад Черкаської області проводять чергові консультації з представниками різних районів, щоб узгодити  план дій.

Днями перший заступник голови обласної облдержадміністрації Тарас Висоцький провів чергове засідання експертної групи.
 

Зокрема, цього разу мова йшла про перспективний план формування ОТГ у Чорнобаївському, Кам’янському районах та м. Ватутіне.

Засідання проходило за участі представників органів влади зазначених районів, міста та окремих населених пунктів, громадської ради, членів експертної групи та зацікавлених сторін.

Традиційно, заступник директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Сергій Даниленко проінформував учасників наради про стан справ з утворенням ОТГ на Черкащині та, зокрема, у вищеназваних районах та продемонстрував відповідні слайди-прозірки щодо перспектив об’єднання. Було також заслухано пропозиції та зауваження керівників цих районів і міста, очільників громад щодо утворення ОТГ.

Зокрема, мова йшла про утворення ОТГ, які були сформовані облдержадміністрацією за поданням районних державних адміністрацій ще на початку реформування, а також про ті напрацювання, що вже отримали висновки Мінрегіонбуду та Кабінету Міністрів України.

 

Тобто, було ґрунтовно розглянуто всі наявні на сьогодні наміри і підходи, щоб визначити ті, які найкраще відповідають критеріям реформування та задовольняють бажання жителів населених пунктів.

Отримавши всі ці дані, експертна група та Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації врахує пропозиції та підготує висновки і рекомендації для прийняття відповідних рішень.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/v-oblasti-trivae-proces-doopracyuvannya-perspektivnogo-planu-formuvannya-teritoriy-gromad