На сесії Монастирищенської районної ради розглянуто питання перепрофілювання закладів загальної середньої освіти району

24 травня 2019, 09:17

23 травня 2019 року відбулося пленарне засідання чергової тридцять п’ятої сесії Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук, голови територіальних громад району, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, директори закладів загальної середньої освіти району, представники місцевих засобів масової інформації.

Питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради. Проекти рішень були розміщені на офіційному веб-сайті районної ради, надіслані на електронні скриньки народним обранцям району та роздані у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам. До порядку денного тридцять п’ятої сесії було включено 20 питань. У роботі сесії районної ради взяли участь 28 її депутатів.

На початку роботи засідання обранці району заслухали інформацію про виконання Програми економічного і соціального розвитку Монастирищенського району за 2018 рік, про що доповів начальник відділу економічного розвитку і житлово-комунального господарства РДА Юрій Баранюк.

Далі депутати внесли зміни до складу постійних комісій районної ради: ввели у склад постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, засобів масової інформації, молоді і спорту депутата районної ради Володимира Чуйка та вивели зі складу вказаної комісії депутата Володимира Шевчука, перевівши його у постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, роботи підприємств промисловості, житлово-комунального господарства, інвестицій і підприємництва, а також затвердили план роботи районної ради на ІІ півріччя 2019 року.

На завершення роботи сесії депутати внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік, які викликані перерозподілом видатків між галузями.

У ході роботи сесії депутати надали дозвіл на створення групи з інклюзивною формою навчання на базі групи №3 закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Золота рибка», погодили питання реорганізації районного будинку культури  шляхом приєднання до районного центру культури та дозвілля, затвердили статут комунального лісогосподарського підприємства в новій редакції та проекти землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів Монастирищенського району.

Жваве обговорення у депутатів викликав розгляд питань щодо перепрофілювання шляхом пониження на один ступінь закладів загальної середньої освіти району. Відділом освіти районної державної адміністрації, що є головним розпорядником державних коштів, рішенням засідання колегії районної державної адміністрації на сесію районної ради внесено пропозиції щодо пониження на один ступінь закладів освіти району, зокрема: Бачкуринського, Лукашівського, Попуднянського, Терлицького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів на початкову школу; Івахнянського, Княжиківського, Копіюватського, Леськівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на заклади загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Після обговорення питань із керівниками шкіл, сільськими головами депутати прийняли рішення про пониження на один ступінь Лукашівського та Терлицького закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, враховуючи наявність у зазначених закладах освіти неповних класів, а також ліквідували Петрівську початкову школу, так як у ній навчається четверо учнів, батьки яких виявили бажання на новий навчальний рік перевести дітей у міську школу №2 для здобуття ними освіти. Питання про перепрофілювання Бачкуринського, Попуднянського закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, Івахнянського, Княжиківського, Копіюватського, Леськівського закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відкладено до розгляду на позачерговій сесії 30 травня 2019 року.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/na-sesii-monostirischenskoi-rayonnoi-radi-rozglyanuto-pitannya-pereprofilyuvannya-zakladiv-0