Розглянувши і ухваливши низку питань, депутати оголосили перерву в роботі сесії

23 травня 2019, 16:34

За повідомленням Маньківської районної ради, під головуванням її очільника Світлани Лещенко проведено перше пленарне засідання чергової 37 сесії районної ради VІІ скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Клименко, депутат обласної ради Олександр Северин, заступники голови райдержадміністрації, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій району, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих наших земляків, військовослужбовців та цивільних громадян, які загинули під час бойових дій на сході України, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Затвердивши порядок денний, народні обранці заслухали інформації про роботу Маньківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за I квартал 2019 року та  про хід виконання районної Програми розвитку загальної середньої освіти Маньківського району на 2008-2020 роки.

Опісля депутати ознайомилися з інформацією керівника Уманської  місцевої прокуратури Романа Павленка про результати діяльності на території Маньківського району за 1 квартал 2019 року.

За інформацією Романа Павленка зросла кількість фактів вчинення тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень з 28 у 2018-у до 30 у поточному році. Ріст кримінальних правопорушень також спостерігається в таких категоріях: вчинення пограбувань громадян – зареєстровано 2 злочини; також два правопорушення задокументовано у сфері незаконного заволодіння транспортними засобами; одне – з незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Поряд з цим спостерігається зменшення на території району кримінальних правопорушень, а саме: вчинення шахрайств; крадіжок особистого майна громадян; зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; вчинення кримінальних правопорушень у громадських місцях тощо.

В обговоренні питання депутат В. Самойленко висловив незадоволення роботою правоохоронців стосовно розповсюдження наркотичних речовин, діяльності на території селища розважальних гральних закладів та правомірності використання зареєстрованої вогнепальної зброї на приватній території.

Далі на пленарному засіданні депутати ухвалили Програму охорони довкілля Маньківського району на 2019-2023 роки і Програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та сімейних фермерських господарств у Маньківському районі на період до 2020 року та внесли зміни до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області та автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі  на 2016-2020 роки.

В обговоренні виступили депутати В.Вовк та О.Северин та звернули увагу на несправедливий розподіл коштів  між сільськими громадами на ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі.

Серед інших питань депутати не ухвалили рішення щодо створення комунального некомерційного підприємства «Маньківська центральна районна лікарня», реорганізувавши бюджетний медичний заклад Маньківська центральна районна лікарня, та не підтримали районну програму вдосконалення надання вторинної  медичної  допомоги населенню Маньківського  району на 2019-2021 роки.

Далі народні обранці затвердили фінансовий план КНП «Маньківський центр первинної медико-санітарної допомоги».

У ході першого пленарного засідання депутати також внесли зміни до районного бюджету Маньківського району на 2019 рік, викликані необхідністю розподілу вільного залишку коштів  станом на 01.01.2019 у сумі 997 594 грн.; субвенцій сільських рад на загальну суму 1 040 290,60; субвенцій з обласного бюджету районному на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 688 750 грн та перерозподілу бюджетних призначень.

З ними присутніх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самойленко.

Далі депутати зробили перерву в роботі. Друге пленарне засідання вирішено провести пізніше.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/rozglyanuvshi-i-ukhvalivshi-nizku-pitan-deputati-ogolosili-perervu-v-roboti-sesii