Профільна комісія обласної ради розглянула питання екології та збереження довкілля

21 травня 2019, 14:29

21 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яку провів голова комісії Костянтин Омаргалієв.

У роботі засідання постійної комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко і перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, керівники та уповноважені доповідачі зі структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів органів виконавчих влади.

Зі звітом за 2018 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018-2020 роки й з питання розроблення Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року та щодо планів її реалізації виступив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Начальник управління екології та природних ресурсів Олена Звягінцева ознайомила присутніх із запропонованими змінами до обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки та проектом рішення про території та об’єкти природно-заповідного фонду області. Останнім, зокрема, передбачено зміну меж заповідного урочища «Герман» оголошеного рішенням обласної ради від 28.04.1993 № 14-21 на площі 240 га в Маньківському районі шляхом виключення з його території 11,12 га Маньківського лісництва Державного підприємства «Уманське лісове господарство», що забезпечить можливість повноцінного здійснення природоохоронних функцій існуючим об’єктом природно-заповідного фонду. Також для відновлення балансу заповідних територій відповідно до клопотання ДП «Уманське лісове господарство» запропоновано оголосити 2 об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення загальною площею 13,8 га на території Жашківського лісництва, що сприятиме збереженню біологічного та ландшафтного різноманіття, підтриманню загального екологічного балансу та збільшенню площі природно-заповідного фонду області.

Також у ході засідання депутати розглянули питання погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів щодо заготівлі деревної зелені (новорічні ялинки – сосни та ялини); зміни до Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Черкаській області, що підготовлені у зв’язку із необхідністю приведення у відповідність їх до вимог нормативно-правових актів України; заслухали хід виконання обласної програми Питна вода Черкащини на 2006-2020 роки та інші.

Підтримали зняття з контролю рішення обласної ради «Про програму боротьби з браконьєрством, збереження водних живих ресурсів та забезпечення безпеки судноплавства на водних об’єктах Черкаської області на 2011-2015 роки». Зважаючи на актуальність питань, що вирішувались завдяки заходам програми, депутати дали доручення профільним територіальним підрозділам органів виконавчих влади розробити проект програми на наступні роки.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/profilna-komisiya-oblasnoi-radi-rozglyanula-pitannya-ekologii-ta-zberezhennya-dovkillya