Моринська об’єднана територіальна громада готує фестиваль «Спас Медовий»

07 травня 2019, 10:39

Керівництвом громади ухвалено рішення, що творчо-екологічний фестиваль буде проведено в одному із сіл громади – Виграєві – 20-21 серпня.

Як зазначає керівництво громади, у рамках фестивалю відбудеться конференція пасічників України,  виставка-продаж меду, виставка медових виробів та продуктів бджолярства, виставка виробів народного мистецтва.

Всі цікавинки фестивалю (як-то майстер-класи із розпису медових пряників, можливість спробувати методи лікування бджолиними продуктами у спеціальному будиночку для апі-терапії) будуть стосуватися меду і бджільництва.

До участі у фестивалі «Спас Медовий» планують запросити усі громади регіону та, загалом, – усіх мешканців Черкащини.

– Аналізуючи можливості Моринської ОТГ в рамках підготовки Стратегії її розвитку, було виявлено кілька особливостей громади, які вирізняють її серед інших, - зазначає Григорій Перерва, радник Черкаського Центру розвитку місцевого  самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. - Зокрема, в цій ОТГ відсутні шкідливі промислові виробництва – і це позитивно впливає на екологію. Завдяки цьому, а також  підприємництву багатьох мешканців, у громаді на високому рівні розвивається бджільництво. Тут мешкають представники районної спілки бджолярів, а місцевий мед має великий попит і за межами регіону. Тому, в рамках розвитку громади і окремих напрямів бізнесу, було прийнято рішення підтримати цю галузь. В тому числі - завдяки її популяризації через проведення фестивалю.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/morinska-obednana-teritorialna-gromada-gotue-festival-spas-medoviy