Для забезпечення медзакладів централізованою подачею кисню спрямують 16 млн грн

04 листопада 2021, 13:15

Кошти для забезпечення централізованою подачею кисню ліжок медзакладів, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із коронавірусом спрямують у бюджети  Черкас, Жашкова, Золотоноші, Сміли, Корсунь-Шевченківського та Червоної слободи.

Відповідне розпорядження облдержадміністрації  щодо розподілу 16 млн грн субвенції з державного бюджету погодили депутати під час засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Під час обговорення депутат Олександр Радуцький порушив питання включення Третьої Черкаської міської лікарні ШМД до переліку медзакладів визначених для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом.

Однак в управлінні охорони здоров'я повідомляють, що цей медзаклад зараз зарахований до "резервного переліку", відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (COVID-19) №83 від 03.11.2021.

Скриншот із розпорядження №83

Водночас депутат Віктор Погорілий акцентував увагу на доцільності відкриття в Жашківській лікарні “ковідного” відділення, адже на його думку там дотримані необхідні умови для цього.

- Я спілкувався з головним лікарем, у медзакладі є апарати ШВЛ, кисневі концентратори, також централізовано постачається кисень, тому було б доцільно там відкрити таке відділення. Медики отримуватимуть необхідні доплати, а хворих не доведеться возити в сусідні лікарні, - додав депутат.

Директорка департаменту фінансів Наталія Кравченко зауважила, що пріоритет зараз надається лікарням, де централізовано постачається кисень. Для Жашківської лікарні лише зараз виділяються кошти на кисневу станцію.

Натомість обласний обранець додав, що киснева станція там уже є, а нова потрібна для збільшення потужностей.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/dlya-zabezpechennya-medzakladiv-centralizovanoyu-podacheyu-kisnyu-spryamuyut-ponad-16-mln-grn