Депутати погодили низку розпоряджень облдержадміністрації

01 вересня 2021, 08:30

Члени бюджетної комісії під час засідання погодили шість розпоряджень ОДА. Вони стосувалися розподілу передбачених області субвенцій з державного бюджету та перерозподілу коштів обласного бюджету у сфері освіти, будівництва та спорту.

Зокрема, в межах головного розпорядника Департаменту будівництва ОДА за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам збільшено призначення на 194 млн грн на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Враховуючи, що постановою Кабміну розподіл здійснено із зазначенням об’єктів, то з передбачених коштів 185 млн грн спрямовано на утримання та розвиток доріг, а саме: 50 млн грн - поточний та середній ремонт ділянки дороги Н-01 Київ-Знам’янка, 135 млн грн - капітальний ремонт вул. Шевченка та вул. Енергетиків в Каневі; 9 млн грн - на капітальний ремонт загальноосвітньої школи №11 у Смілі.

Багато дискусій викликало обговорення розпорядження №448. Зокрема, пропонувалося зменшити видатки на 400 тис грн, передбачені на арт-об’єкт “Географічний центр - серце України", та спрямували їх на співфінансування об'єктів визначених програмою "Спроможна школа для кращих результатів". Йдеться про  капітальний ремонт двох навчальних закладів: Христинівського ліцею та Іваньківської загальноосвітньої школи.

 Враховуючи, що у межах реалізації Програми передбачений ремонт об'єктів у 7 навчальних закладах, депутати запропонували перерозподілити ще 1 млн грн, передбачених на арт-об'єкт, але не використаних, і спрямувати кошти рівними частинами для співфінансування ремонту інших 5-и навчальних закладів.

Також погодили внесення зміни в частині бюджетних призначень передбачених на виготовлення ПКД для реставрації палацово-паркового ансамблю Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. Розпорядження необхідне через зміну  назви об’єкту.

У межах розпорядника коштів управління освіти й науки погодили два розпорядження. Зокрема, про розподіл субвенції із державного бюджету. Йдеться про кошти передбачені на підвищення кваліфікації вчителів, які забезпечують здобуття учнями 5-11 (12) класів загальної середньої освіти. Ці кошти з обласного бюджету спрямовуються місцевим бюджетам територіальних громад. Розподіл здійснено з урахуванням кількості вчителів.

Середні витрати на одного вчителя становлять трохи більше тисячі гривень.

 

Також погодили перерозподіл видатків передбачених на проведення в закладах освіти робіт з встановлення системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу. Перерозподіл здійснено з урахуванням рекомендацій Державної казначейської служби України щодо застосування кодів економічної класифікації видатків. При цьому обсяг видатків на 2021 рік залишається незмінним.

У межах розпорядника коштів управління у справах сім’ї, молоді та спорту депутати погодили розпорядження щодо перерозподілу видатків у сумі понад 89 тис. грн для забезпечення участі збірної команди області у фіналі Всеукраїнської  спартакіади державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/deputati-pogodili-nizku-rozporyadzhen-oblderzhadministracii