Христинівська громада завершила найбільшу акцію у історії сіл, які вона об’єднала

23 квітня 2021, 08:41

Рекордно масштабний суботник охопив усі 32 населених пункти однієї із найбільших громад Черкащини.

Як зазначив голова Христинівської громади Микола Наконечний, протягом місяця у громаді тривала акція "За чисте довкілля" – і такого генерального прибирання у багатьох селах, що увійшли до складу громади, не було ніколи. 

У  селах розчищали місця стихійних смітників і узбіччя доріг, садили нові дерева, засівали клумби, прибирали пам’ятники, впорядковували території ФАПів, Будинків культури, сільських клубів, бібліотек, поштових відділень, дошкільних закладів та шкіл, церков та кладовищ…

Серед найбільш знакових – встановлення одразу п’яти зупинок у Христинівці, висадка понад 300 саджанців сосни в христинівському урочищі «Долинка»,  прибирання недіючого садочка і Пеніжковому, перенесення меж кладовища в Углуватці. Вперше був пофарбований паркан на кладовищі у селі Шельпахівка.

- На всі роботи громада навіть не витратила багато грошей, - зазначив голова Христинівської громади Микола Наконечний. - Головним була участь і праця практично всіх організацій і підприємств, що діють на території громади. На суботник вийшли і дорослі, і діти, і влада, і підприємці, і активісти. І це прибирання громади після зими дуже яскраво показало, як багато ми можемо, коли об’єднаємо наші зусилля, коли діємо єдиною громадою.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/khristinivska-gromada-zavershila-naybilshu-akciyu-u-istorii-sil-yaki-vona-obednala