вівторок, серпня 20, 2019

Представники депутатських фракцій обласної ради і  позафракційні 20 серпня 2019 року у приміщенні обласної ради провели зустріч з головою облдержадміністрації Ігорем Шевченком.

Відкрив зустріч перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко. Він коротко презентував кількісний і якісний склад обласної ради, охарактеризував роботу депутатського корпусу, повідомив про актуальні питання і проблематику, що вирішуються обласними обранцями в інтересах виборців Черкащини, та про нагальні справи, що будуть розглядатися на найближчих пленарних засіданнях тощо.

Ігор Шевченко у свою чергу розповів про основні напрямки своєї роботи, з якими зіткнувся у перші дні перебування на посаді, та запропонував ставити запитання, які наразі хвилюють депутатів, щоб зустріч провести в конструктивному діалозі.

19 серпня 2019 року в Черкаському художньому музеї у співпраці із Дирекцією художніх виставок Міністерства культури України до Дня Незалежності презентували виставку живопису та графіки київських театральних художників Катерини Корнійчук та Олексія Вакарчука «ПРОСТО НЕБА».

Катерина Корнійчук та Олексій Вакарчук – подружжя київських театральних художників. Учасники чисельних всеукраїнських та закордонних виставок. У творчому тандемі вони оформили 15 театральних вистав (Олексій Вакарчук як сценограф, Катерина Корнійчук як художник по костюмах) та презентували десять спільних художніх проектів та виставок. Учасники міжнародних художніх акцій та пленерів, які проходили в Україні та за кордоном.

На виставці представлені графічні та живописні твори авторів, сюжети яких надихнули художників під час мандрівок Україною, Польщею, Італією.

Виставка діє протягом місяця.

16 серпня  2019 року відбулося засідання позачергової двадцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради Михайло Морозюк, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

Перед тим, як розпочати роботу сесії, голова районної ради Віталій Верета та голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко вручили Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» сестрі загиблого в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил Данілейченка Сергія Павловича, якою він був нагороджений посмертно. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героя та загиблих наших земляків під час бойових дій на Сході України.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки». Упродовж наступних шести місяців українці з серцево-судинними захворюваннями, діабетом 2 типу та бронхіальною астмою зможуть отримати 78 препаратів абсолютно безоплатно, ще 176 – з невеликою доплатою.

До оновленого Реєстру лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» увійшли 254 препарати. З них 78 пацієнти отримуватимуть безоплатно. Перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20 % у порівнянні з попереднім Реєстром.

Найдешевший препарат, що на 100 % відшкодовує держава, коштує 5,22 грн, найдорожчий – 863,43 грн.

На Уманщині поряд із розвитком соціальної інфраструктури приділяється також увага іншим, не менш важливим об’єктам, що мають особливе значення для мешканців територіальних громад.

Одним із таких об’єктів, що викликав не лише нарікання, але і занепокоєння був міст у селі Сушківка, який сполучав село з Вільшаною Слобідкою, а далі автомобільною дорогою Т-24-16 /М-12/ з інтенсивним рухом водії прямували на села Рогова і Перегонівка.

Загалом на ремонт використано 1,069 млн грн. Кошти були виділені з Державного дорожнього фонду за зверненням народного депутата України Антона Яценка. Замовником поточного середнього ремонту мосту є Служба автомобільних доріг у Черкаській області.