четвер, серпня 15, 2019

15 серпня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії проведено засідання з визначення кандидатури на вакантну посаду керівника комунального закладу.

Нагадаємо, що членами комісії, крім посадовців обласної ради, які згідно службових обов’язків курують цей напрямок роботи, є представники громадських організацій та представники колективу, на який оголошено вакансію.

За сприяння громадського «Об'єднання «Бузівчани», було проведено екологічні тренінги для мешканців Бузівської об’єднаної територіальної громади Жашківського району, на яких навчали сортуванню відходів.

Уже закуплено 13 контейнерів для окремого збирання паперу, скла та пластику (планується ще 30) для створення на території громади кількох локацій для сортування сміття.

Відсортовані тверді побутові відходи, за словами голови Бузівської громади Олександра Фуркала, ОТГ доставлятиме до м. Умань, де їх здаватимуть на переробку. Контейнери уже встановлено у школах, дитсадках, біля адмінбудівлі сільської ради. Органічні відходи громада, як і раніше, забиратиме у населення окремо, за створеною у ОТГ раніше, системою. За зразком німецьких громад (досвід яких переймав голова Бузівської ОТГ), громада планує виготовити наліпки-календарі із датами вивезення ТВП від населення, яку кожен житель зможе розмістити на своєму холодильнику.

Днями в малій сесійній залі Будинку рад проведено перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Черкаської області на 2021-2027 роки, до складу якої входять 53 представники, насамперед, Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації, Черкаська Агенція регіонального розвитку, Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування та експерти Програми U-LEAD з Європою, окремі депутати  місцевих рад, представники громадськості.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко зустрівся із керівником Регіонального представництва Національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) Іреною Брик. У зустрічі також взяв участь директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

У ході спілкування було предметно обговорено питання перспективного співробітництва із підприємницькими колами Черкаської області (у тому числі, комунальними підприємствами Черкаської обласної ради) у контексті надання їм практичної допомоги, використовуючи потенціал і можливості ICC Ukraine.

Проект «Молодіжний табір соціальних інновацій «Che-Inn 1.0!» для молоді 4 громад Черкащини проводить громадська організація «Проти корупції».

За словами її лідера Юрія Путрі, унікальний проект спрямований на підвищення активності молоді громад – у їх лідерстві та створенні інноваційних проектів на благо своїх громад.

Навчання проводять спеціально запрошені тренери.

На переконання Юрія Путрі, виховання молодих лідерів у громадах підвищить громадянську активність ОТГ загалом і сформує прошарок майбутньої інтелектуальної еліти черкаських громад, що їх розвиватимуть.

Організатори сподіваються на продовження проекту, у якому наразі бере участь молодь Білозірської, Карашинської, Набутівської, Стеблівської громад та м.Корсунь-Шевченківський.