п'ятниця, серпня 9, 2019

Одним із найпотужніших комунальних підприємств області є ОКП «Фармація», яке ось уже декілька років успішно очолює директорка Валентина Ніколенко.Сьогодні підприємство «Фармація» утверджується  як структура, яка на фармацевтичному ринку Черкащини виконує соціальне призначення – доступності та забезпечення людей медичними ліками і препаратами за зниженими цінами.

При цьому, завдяки високої фаховості, знанням та умінню працівників підприємство, витримуючи жорстку конкуренцію, впевнено розвивається. Мережа «Фармації» розгалужена на території всієї області. На сьогодні уже у 13 районних центрах із двадцяти представлені її аптечні заклади. До складу ОКП «Фармація» входить 76 підрозділів, з яких 45 аптек, у тому числі 24 знаходиться у сільській місцевості, та 31 аптечний пункт. Чисельність працюючих складає 251 особу, в т.ч. 73 провізора (з них провізорів вищої категорії – 16).

8 серпня 2019 року голова Черкаської районної ради Олексій Собко провів засідання тридцять сьомої сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Анатолій Яріш, начальники структурних підрозділів РДА та комунальних підприємств районної ради, сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради й засобів масової інформації.

Про це Віце-прем'єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив в інтерв’ю УНІА «Укрінформ».

– Реформа децентралізації, здійснювана українським Урядом, сьогодні багатьма експертами оцінюється як найважливіша і найуспішніша серед усіх реформ, започаткованих після Євромайдану, заявив Геннадій Зубко. – Її ключова мета – кожна людина повинна жити в самодостатній і спроможній громаді. І ми це зробили – передали повноваження, ресурси, відповідальність. З початком децентралізації у 2014 році країна мала 10 998 сільських, селищних, дрібних міських громад. Сьогодні з них – 4 277 об'єдналися у 924 спроможні громади. Тобто вже приблизно 40 відсотків об’єднано.

За ініціативи голови районної ради Оксани Супрунець днями відбулась виїзна нарада-семінар з очільниками територіальних громад Уманщини.

Розпочалась нарада-семінар із практичної частини. Аби побачити, які досягнення й проблеми мають сільські громади, голова районної ради Оксана Супрунець, керівники відповідних структурних підрозділів РДА та районної ради спільно з сільськими й селищним головами району відвідали села Піківець, Гереженівка, Собківка й Полянецьке, де ознайомились зі станом забезпечення життєдіяльності закладів соціальної сфери, благоустрою сільських територій, об’єктами зеленого туризму тощо.

1 серпня 2019 року вступили в дію нові державні будівельні норми щодо цивільного захисту громадян: нові ДБН В.1.2-4:2019 «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту» та Зміни №4 у ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту». Це норми з грифом ДСК (для службового користування). Вони посилюють цивільний захист громадян та запроваджують сучасні рішення для підвищення безпеки людей.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.