середа, серпня 7, 2019

Нагадаємо, що до складу ОТГ з центром у селі Бобриця увійшло ще 12 населених пунктів. Керівництво громади першочерговим завданням вважає налагодити сполучення між ними. Пріоритет надається облаштуванню доріг, освітленню вулиць. Однак, нагальним  стало питання  ремонту мосту. З цією метою залучили пів мільйона спонсорських коштів і відремонтували міст, що практично відновив сполучення між двома  громадами.

7 серпня 2019 року члени конкурсних комісій на зайняття посад керівників комунальних закладів заслухали кандидатів на посади директорів КЗ «Золотоніська загальноосвітня школа-інтернат» та директора КЗ «Бабанська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат» Черкаської обласної ради.

До участі в конкурсі на посаду директора КЗ «Золотоніська загальноосвітня школа-інтернат» подали дві кандидатури – голова профспілкового комітету комунального закладу Середа Світлана Василівна та заступник директора Тетяна Миколаївни Сахно. Відповідно до вимог конкурсу, обидві претендентки мають відповідну освіту за фахом «Дефектологія», стаж педагогічної роботи у спеціальній школі не менше 3 роки та ряд особливих заслуг, відзначених відповідними грамотами і сертифікатами.

6 серпня 2019 року під головуванням заступника голови районної ради Лідії Татариної відбулася позачергова тридцять шоста сесія. Про це інформує Шполянська районна рада.

Спочатку було заслухано інформацію про виконання районного бюджету за І півріччя 2019 року, потім начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Голуб проінформувала народних обранців про зміни до районного бюджету на 2019 рік. Зокрема, були проведені уточнення, викликані змінами обсягів цільових субвенцій, переданих районному бюджету з державного, обласного та сільських бюджетів. Розподілене перевиконання власних доходів районного бюджету за підсумками виконання за 6 місяців 2019 року. На сесії депутати провели перерозподіл бюджетних асигнувань та внесли зміни, викликані розподілом додаткових цільових трансфертів з місцевих бюджетів.

90 відсотків мешканців Христинівщини висловили бажання щодо створення єдиної спільної громади – Христинівської міської ОТГ. Лишилося отримати рішення останніх двох сіл – Великої Севастянівки та Ягубця.

Об’єднавчий процес розпочався тут 11 липня – з прийняттям відповідного рішення міської ради. Передували процесу кількарічні консультації та обрахунки фінансової спроможності можливих громад.

Щорічно на початку серпня на районному стадіоні «Колос» збираються сотні вболівальників і спортсменів-драбів’ян, щоб позмагатися в силі і спритності за титул «Найспортивніше село Драбівщини» і здобути призи районної ради.

Ці змагання користуються великою популярністю у сільських жителів району і є для них довгоочікуваним спортивним святом. Минулої суботи свою майстерність та волю до перемоги приїхали продемонструвати 25 сільських команд.

Голова районної ради Володимир Дзега та перший заступник голови райдержадмістрації Володимир Лобода привітали учасників змагань. Вони відмітили, що жителі сіл відзначаються не лише працелюбністю, а, незважаючи на непростий час, займаються спортом, пропагуючи здоровий спосіб життя.