понеділок, серпня 5, 2019

За інформацією Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, у м. Чигирин відбулася зустріч радниці з муніципальних питань Центру Анни Сарани та представників органу місцевого самоврядування Чигиринської ОТГ. Разом вони завітали до районної лікарні первинної ланки, що знаходиться на території міста, де їм вдалося поспілкуватись з головним лікарем та фінансистом Чигиринського районного ЦПМСД.

За словами головного лікаря Чигиринського районного ЦПМСД Олексія Чабанова, грошей на усі потреби первинки зараз не вистачає, як і лікарів на всю кількість населення. Деякі лікарі вже заключили декларації понад норму, через це фінансування НСЗУ надходить менше, і це при тому, що ще не всі люди заключили декларації з лікарями.

Днями на набережній Дніпра у м. Канів розпочалося будівництво скейт-парку. Саме такий проект отримав перемогу в ході залучення мешканців міста до обговорення і реалізації Громадського бюджету – 2019. Це буде перший на Черкащині скейт-парк. На спеціально збудованому майданчику молодь зможе займатися екстремальними видами спорту, такими як скейтборд, стрітборд, ролики, самокат, кататися і вдосконалювати трюки. Скейт-парк може містити такі фігури, як рампи (half pipes), розгінки (quarter pipes), поручні (hand rails), фанбокси (trick boxes), піраміди (pyramids), сходинки (stairs) та інші фігури для виконання трюків.

Канівський міський голова Ігор Ренькас розповідає, що на ділянці, площею до 800 кв.м., було виконано підготовчі роботи: вирізано кущі та дерева, впорядковано решту території, майданчик вистелено геотекстилем – спеціальним волокном, площу засипано щебеневою фракцією. Згодом буде устелено високоякісний асфальт.

За інформацією Лисянської районної ради, днями під головуванням очільника районної ради Ярослава Попка відбулася позачергова 38 сесія..

Першим питанням, що розглядалося, було дострокове припинення повноважень депутатів районної ради Бориса Недзельського, Віктора Невмиваного, Олександра Пухиря та Анатолія Проценка у зв'язку з обранням їх до складу новообраної Виноградської сільської ради.

Цими вихідними село Мельники Чигиринського району зустрічало гостей унікального свята, яке організатори назвали «Крутий заміс». Це вже вдруге ТОВ «НВФ «Урожай», що належить до групи компаній «Миронівський хлібопродукт», проводить його у перші дні серпня. Партнером фестивалю є також Благодійний фонд «Урожай — громаді!».

Як розповідають ініціатори фесту, головна мета – об’єднати черкащан на духовно багатій землі, де можна заряджатися енергією та позитивними емоціями. Отож і вирішили, що село Мельники поруч із Холодним Яром якнайкраще підходять для цього – із концертами, квестами, ярмарком майстрів, глиняною толокою, конкурсами та смаколиками з усієї Черкащини.

Днями в рамках виставки акварельного живопису «Дні-Про» в обласному художньому музеї презентовано виставку мініатюр черкаської художниці Ганни Пастух «Маленька мить».

У розмові з майстринею вона зізнається, що акварель – це її пристрасть; вона пластична і мобільна, в ній можна зобразити те, що не під силу іншим технікам. Саме акварель здібна створити незавершеність, надати глядачу змогу самому закінчити образ на папері, проявити фантазію, побачити натяк. Вона, як океан і як людина, складається із води, у неї свій характер, вона невичерпна, непередбачувана, а ще в неї легкі думки.