п'ятниця, серпня 2, 2019

До 30 вересня триває прийом заявок на Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Ініціатива впроваджується Мінрегіоном у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та ГO «Інтерньюз-Україна».

Сьогодні проведено позачергове засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, у зв’язку зі зверненням засновника СТОВ «МТС-МОРАЛ». Вів його перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький.

З метою обміну досвідом, вчора, 1 серпня 2019 року, до Уманської центральної районної лікарні завітала делегація з Монастирищенського району, до складу якої увійшли голова Монастирищенської районної ради Микола Орендарчук, головний лікар Монастирищенської ЦРЛ Наталія Мороз, працівники адміністрації ЦРЛ та завідуючі стаціонарних відділень.

Зустріли делегацію голова Уманської районної ради Оксана Супрунець та головний лікар Уманської центральної районної лікарні Інна Добрянська.

У обласному художньому музеї відкрито виставку акварельного живопису «ДНІ-ПРО». Ідейною натхненницею заходу стала старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ, учасниця всеукраїнських та регіональних виставок, членкиня Черкаського осередку Спілки дизайнерів України Тетяна Куліш.

Акварель – це вода плюс ідея художника, втілена на папері акварельними фарбами. І не кожному вона відкриває свої таїни майстерності та осягнення матеріалу. Акварельний живопис – це магічний танок пензля по поверхні паперу, це – творчий процес, досвід  і вміння художника рухатись за потоком води легко і артистично, постійно і невимушено слідувати за своїм натхненням.

Дніпро з його мальовничими берегами-краєвидами – це також водна життєдайна артерія, що надихає не одне покоління як зрілих митців, так і молодих художників на творчість. І Міжнародна виставка акварельного живопису «ДНІ-ПРО», яку відкрито 1 серпня 2019 року, це засвідчує.

1 серпня 2019 року голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда провела її засідання.

В обговоренні питання порядку денного взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.