четвер, серпня 1, 2019

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду за участю керівників комунальних підприємств, закладів та установ, засновниками яких є обласна рада, та керівників галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації.

У вступному слові Валентин Тарасенко зазначив, що відповідно до чинного законодавства одними із повноважень обласної ради є призначення керівників комунальних закладів, установ, організацій і підприємств обласної комунальної власності.

Днями відбувся навчальний візит делегації громад Черкаської та Дніпропетровської областей до Біловодської ОТГ в рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка децентралізації в Україні». Організатором зустрічі виступив Центр розвитку місцевого самоврядування (Луганський відокремлений підрозділ). Метою візиту було вивчення досвіду Луганської області щодо реалізації проектів місцевого розвитку на основі партнерства зацікавлених організацій. 

01 серпня 2019 року на нараді, яку провів перший заступник голови обласної ради Тарасенко В.П. за участю керівників комунальних підприємств, закладів та установ, засновниками яких є обласна рада, та керівників галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації було надано слово головному спеціалісту з питань запобігання та виявлення корупції юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Віті Петровій, яка розповіла про фінансовий контроль суб’єктів декларування (керівників і членів їх сімей), а також про дотримання законодавства щодо конфлікту інтересів.

 

Конспект виступу

 

Таким чином, мешканців громади змалечку привчатимуть до цивілізованого  поводження із відходами – як у країнах Європи.

На території громади, що об’єднала 6 сіл Уманського району, діє 6 навчальних закладів – у кожному з них із 1 вересня 2019 року  буде встановлено по 3 баки для роздільного збору пластикових пляшок, скла та паперу.

Основним питанням, яке розглядали учасники колегії – підсумки роботи Департаменту, підпорядкованих органів і установ області за  перше півріччя 2019 року.

З цього питання інформував присутніх директор Департаменту Руслан Чикало. Він, зокрема, зазначив, що одним із пріоритетних завдань, над яким працює установа, є  забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня соціального захисту населення області. Серед них – підвищення рівня оплати праці, погашення боргів із виплати заробітної плати, рівень безробіття та низка інших важливих питань.

Він також зауважив, що у першому півріччі 2019 року соціальною допомогою від держави скористалися 208,4 тис. сімей, що становить понад 40 відсотків від загальної кількості сімей області. У порівнянні з І півріччям 2018 року цей показник збільшився на 13 відсотків.

 

Як повідомляють на інтернет-представництві Президента України, цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. На честь свята у столиці відбудеться Хода Гідності.

Про це під час брифінгу повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Богдан.

«Замість традиційного параду у радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться Хода Гідності. Цей захід у європейському стилі покликаний започаткувати нову традицію вшанування всіх, ким пишається Україна», – повідомив Андрій Богдан.

Планується, що центральною вулицею Києва – Хрещатиком – пройдуть представники різних родів військ Збройних сил України. Ветерани АТО зможуть приєднатися до представників своїх бригад. Разом з військовими у заході також візьмуть участь, зокрема, медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери.