вівторок, квітня 9, 2019

Уряд ініціює фінансову підтримку та планує одноразово збільшити розмір податку на доходи фізичних осіб містам та об’єднаним громадам, які приєдналися до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

20 березня 2019 року Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про охорону дитинства» щодо реалізації міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» та «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо додаткових надходжень до бюджетів міст та об’єднаних територіальних громад, які приєдналися до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»)».

Зміни до Закону України «Про охорону дитинства» передбачають:

Сьогодні, 9 квітня, колишньому очільнику області Володимиру Никифоровичу Шаповалу виповнилося 85 років від дня народження.

Привітати ювіляра із цією знаменною подією в його житті завітали перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, керуючий справами Золотоніської районної ради Сергій Стрижак, директор наукової бібліотеки національного університету ім. Б. Хмельницького, доцент Григорій Голиш, колишні колеги.

Валентин Тарасенко подякував ветерану за його вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Черкащини та вручив з нагоди ювілею Почесну грамоту облдержадміністрації та обласної ради, набір ексклюзивних книг.

Володимиру Никифоровичу гості також вручили квіти, пам’ятні сувеніри, книги.

 

Черкащина 4-6 квітня 2019 року гостинно приймала делегації юних пошуковців закладів освіти майже з усіх областей України.

Урочисте відкриття, пленарне засідання ІV Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції «Державотворчі процеси в Україні: через віки в ХХІ століття» відбулося 5 квітня в приміщенні Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Як повідомляють у Черкаському обласному художньому музеї, тут  відкрито персональну виставку канівської художниці Ольги Плетінь.

Представленим роботам художниці, члена творчої спілки «Мистецька скарбничка» з м. Канів, притаманні особлива композиційна побудова, передача світла, гармонійний та контрастуючий колорит.

Ольга Миколаївна народилася в селі Стрільники Бахмацького району на Чернігівщині 4 травня 1966 року. Та згодом її родина переїхала в село В’юнище Переяслав-Хмельницького району на Київщині. У звязку з будівництвом Канівської ГЕС жителі В’юнища були переселені в село Циблі. Після закінчення школи, сільськогосподарського технікуму працювала зоотехніком-селекціонером в селі Капустинці Яготинського району. У 2011 році Ольга Плетінь переїхала до Канева. Впродовж усього життя малювання для жінки є відпочинком від буденних справ.

Із  6 по 13 квітня 2019 року в м. Черкаси проводяться заходи, метою яких є привернення громадської уваги до проблем і питань охорони здоров’я населення, попередження захворювань, збільшення тривалості життя та зміцнення здоров’я шляхом організованих зусиль суспільства, а отже, стосується всіх і кожного.

Так, 7 квітня, під егідою обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, в Долині троянд відбулося святкове відкриття. Захід має назву «День громадського здоров’я», але його організатори – управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації та комунальний заклад «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради продумали так, щоб він тривав цілий тиждень.