понеділок, квітня 8, 2019

Тридцять п'ята чергова сесія районної ради розпочалася з повідомлення голови Лисянської районної виборчої комісії Тетяни Бесараб про визнання обраними та реєстрацію наступних за черговістю кандидатів у депутати Лисянської районної ради замість вибулих.

Депутатами оголошено М. П. Демчука, Н. І. Скрипник та В. О. Смолковського, з чим їх щиро привітав голова районної ради Ярослав Попко. Також було оголошено їхні заяви про входження до складу постійних комісій.

Далі депутати заслухали головного лікаря КНП "Лисянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги" Тетяну Коптєву, яка представила присутнім Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги та Програму розвитку паліативної допомоги в Лисянському районі.

Щодо останньої зазначалося, що сьогодні в районі на обліку перебуває понад 500 хворих на злоякісні новоутворення, щороку виявляється близько 80 нових випадків цього захворювання.

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів прийом громадян з особистих питань.

З різними проблемними питаннями на прийомі побували заявники з кількох районів області і, традиційно, з м. Черкаси.

Питання, що їх порушували перед керівником обласної ради, стосувалися в основному надання одноразової грошової допомоги на лікування.

 

Як інформують в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради, для освітян області продовжується проведення тренінгу «Професійне спілкування як засіб протидії булінгу в педагогічному колективі».

Днями такий тренінг у Чорнобаївському районі провели методисти лабораторії розвитку освіти та педагогічних інновацій КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Надія Розіна та Світлана Чиркова.

Актуальність тренінгу визначається необхідністю створення відповідного середовища в закладах освіти для профілактики та усунення негативних соціально-педагогічних наслідків булінгу в педагогічному колективі, а також потребами педагогів у нових ефективних способах комунікації.  

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову, яка надає можливість НАК «Нафтогаз» України знизити ціни на газ для населення вже з квітня 2019 року.

Згідно з урядовим рішенням, якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, НАК «Нафтогаз» зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживача за умови передоплати. Якщо ціна для промисловості зростає, НАК «Нафтогаз» має продавати газ для населення за ціною, встановленою Урядом України.

Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Цьогоріч автоматичне перепризначення субсидій стосуватиметься трьох мільйонів домогосподарств. Решті потрібно буде оновити Заяву та Декларацію про доходи.

Сьогодні відбулося пленарне засідання позачергової сесії Драбівської районної ради, яке провів її голова Володимир Дзега.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Іван Гайдай, окремі начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Драбівська центральна районна лікарня» Світлана Бойко, представники засобів масової інформації.