вівторок, квітня 2, 2019

02 квітня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на вакантні посади керівників комунальних підприємств проведено два засідання, на яких визначали переможців.

Членами цих комісій, крім посадовців обласної ради, які згідно службових обов’язків курують цей напрямок роботи, є представники громадських організацій та представники колективів, на які оголошено вакансії.

Цього разу обласна рада відповідно до чинного законодавства оголосила проведення конкурсів на заміщення вакантних посад: директора комунальної установи Черкаської обласної ради «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та директора комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради»

27-28 березня 2019 року в місті Полтава на базі міського Центру позашкільної освіти проведено Регіональний відкритий конкурс юних фотовідеоаматорів «Погляд майстра».

Учасниками цього конкурсу стали вихованці фотогуртків комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» та Черкаського обласного центру туризму краєзнавства і екскурсій учнівської молоді.

На черговій сесії Шполянської міської ради об’єднаної громади депутатами розглянуті і підтримані всі рішення, які стосуються виділення земельних ділянок учасникам Антитерористичної операції. Цього разу депутати підтримали виділення землі 11-ом учасникам бойових дій, які проживають на території громади.

Дев’ятеро АТОвців отримали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею у 2 га. Один військовослужбовець отримав дозвіл на розробку проекту землеустрою орієнтовною площею 0,1 га для будівництва і обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Ще один учасник бойових дій отримав погодження передачі у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 1,4639 га для ведення особистого селянського господарства.

Голова районної ради Оксана Супрунець провела засідання чергової сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних закладів та установ і засобів масової інформації.

Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Як зазначалось раніше, допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, призначатиметься на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у щомісячному розмірі 1700 гривень та виплачуватиметься щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Також урядовці звертають увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.