Олександра Вельбівця обрано головою Черкаської обласної ради

26 листопада 2015, 17:04
«Нова доба», №94-95, 26 листопада 2015 року

Минулого тижня новообрані депутати Черкаської обласної ради зібралися на сесію. Крім оголошення результатів виборів заступником голови виборчої комісії Валентиною Габ, на сесії було винесено на розгляд основне питання - вибори очільника облради. Свої кандидатури на цю посаду висунули Олександр Вельбівець (БПП «Солідарність»), Валентина Коваленко (БО «ЧЕРКАЩАНИ»), Станіслав Овчаренко (ВО «Батьківщина»).

У результаті таємного голосування новообраним головою став Олександр Вельбівець від БПП «Солідарність», його підтримали 49 депутатів. За Станіслава Овчаренка проголосувала 21 особа, а Валентину Коваленко підтримали 8 депутатів. Водночас один депутат не підтримав жодного з кандидатів та 5 бюлетенів визнали недійсними.

Після оголошення результатів виборів голови обласної ради слово взяла Валентина Коваленко. У своєму виступі вона повідомила, що виходить із ВО «ЧЕРКАЩАНИ».

24 листопада Олександр Вельбівець провів нараду з головами депутатських фракцій в обласній раді. Під час наради в кабінет неодноразово заходили представники громадських організацій і висловлювали своє обурення діяльністю депутатів і тим, що Вельбівця було обрано головою облради.

Крім того, цього ж дня спочатку під приміщенням обласної ради, а потім у сесійній залі зіштовхнулися прихильники й противники нового голови облради. Одні стверджують, що підтримують призначення Олександра Вельбівця на посаду голови Черкаської облради. Інші, навпаки, наголошують, що він раніше належав до Партії регіонів, тому не має права очолювати обласну раду.

Обидва табори прийшли до голови Черкаської ОДА, на що Юрій Ткаченко зазначив наступне: якщо документи, що підтверджують членство Олександра Вельбівця у лавах Партії регіонів дійсно існують, то їх необхідно передати до правоохоронних органів.

Також з\'явилася інформація, що Київський апеляційний суд скасував постанови ОВК про результати виборів до Черкаської обласної ради. Таким чином, суд задовольнив позов кандидатки від БПП «Солідарність» Галини Кучер. Про те, що відбуватиметься далі в обласній раді, читайте в наступних номерах «Нової Доби».