Чи безпечно відкривати продуктові ринки на Черкащині

03 квітня 2020, 11:17

Голова обласної ради Анатолій Підгорний зустрівся з головою профспілки підприємців Черкас Ольгою Раковою й обговорили нинішній стан малого бізнесу в регіоні та готовність підприємців до відкриття ринків за умов, які викладені у постанові головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка

За словами Ольги Ракової, підприємцям буде важко дотримуватися тих умов, що зазначені у постанові.

Згідно з документом, працювати мають право тільки зареєстровані оператори ринку харчових продуктів. У Черкасах - це продавці м'яса, ковбаси й риби. Продавці овочів та фруктів - не отримали такого дозволу. 

Також на ринку має перебувати не більше одного відвідувача на 20 квадратних метрів, а відстань між покупцями в черзі - не менше, ніж півтора метра. При цьому покупці й продавці обов'язково мають бути у засобах індивідуального захисту. На ринках змусити людей дотримуватися таких умов буде важко.

- На "критому ринку" вже підрахували, якщо вони вийдуть працювати й виконають усі умови постанови, то отримають близько 80-и тисяч гривень збитків. А продавцям із районів значно безпечніше не ризикувати та збувати товар через доставку, - зауважила Ольга Ракова.

За словами Анатолія Підгорного,  на разі для підприємців та покупців безпечніше і вигідно буде не відкривати ринки.

- Водночас ми розуміємо, що без допомоги влади вижити підприємцям буде важко, тому продовжуємо пошук варіантів, аби напрацювати оптимальне для бізнесу, громадян і влади рішення, - додав голова обласної ради.


Виконавчий апарат обласної ради