вівторок, вересня 27, 2022

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

Постанова встановлює частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44%) акцизного податку з пального у другому півріччі 2022 року.

Зазначені частки визначено виходячи з обсягів реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на відповідній території за перше півріччя 2022 року з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС.

Станом на 26 вересня з липня 2022 року на окремому балансовому рахунку Казначейства накопичено 20,5 млн грн нерозподілених надходжень частини (13,44%) акцизного податку з пального.

Розподіл зазначених коштів між місцевими бюджетами Казначейство розпочне одразу після набрання чинності даної постанови.

Працівники КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради»   придбали автомобіль "Mercedes Sprinter" для потреб ще одного з підрозділів Збройних Сил України.

Автомобіль швидкої допомоги призначений для евакуації та адаптований під військові потреби. Це вже друга автівка, яку медики Черкащини купують власним коштом.


Після проведення технічного обслуговування та фарбування, з яким вкотре виручили волонтери Центру допомоги армії, автівку передали Тарасу Тополі та його команді. Вони ж відвезли її безпосередньо захисникам.

Ініціатива «Сади Перемоги» запускає грантовий конкурс для українських громад на реалізацію ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування. Переможці конкурсу отримають до 250 тис. грн на втілення свого проекту.

Кошти гранту громади зможуть використати на техніку для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки. На конкурс можуть подаватися учасники із Сумської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської, Харківської, Полтавської, Львівської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Заявниками можуть бути органи місцевого самоврядування самостійно чи у співпраці з:

- іншими громадами;

- комунальними установами та НГО;

- малими та середніми фермерами, кооперативами тощо;