вівторок, серпня 2, 2022

Уряд затвердив для державної компанії «Укрфінжитло» умови забезпечення доступного іпотечного кредитування. Це важливий крок для реалізації Програми «Доступна іпотека». Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Програма запрацює з 1 жовтня 2022 року для чотирьох категорій громадян:

- військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки й оборони;

- медики;

- вчителі та педагогічні працівники;

- науковці. 

За  словами Шмигаля, ставка за іпотекою для всіх цих категорій громадян складатиме 3%. Термін іпотеки - до 20 років. Мінімальний початковий внесок - 20% від вартості житла.

- З наступного року програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і складатиме лише 7% річних, - додав очільник Уряду.

Артисти Черкаського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка за 5 місяців провели понад 50 заходів, з них 32 - благодійних. Актори виступали в лікарнях та артукриттях, аби дарувати позитив дорослим і дітям.

- 52 заходи - за цією цифрою приховані кількагодинні репетиції, урегулювання транспортного питання, добір костюмів і підготовка реквізиту, перевезення й встановлення декорацій, налаштування світла і музики, показ вистав тощо. Однак разом із цим нам вдалося й забезпечувати підтримку ЗСУ та людям, які вимушено залишили домівки, - розповідають у комунальному закладі.

Так, команда театру допомагала дітям упоратися з тривожністю під час війни, відволікала від подій, що тривають в країні.

- У травні-червні ми зіграли 9 вистав для малечі в артукритті ТРЦ «PIONEER». Новий формат показу музичних казок сподобався юним глядачам, тож дивилися з цікавістю й у залі лунав гучний сміх, - пригадують театрали.

Для популяризації української науки створено платформу «Вільна Наука». Наукові інститути та установи можуть із легкістю розповідати про відкриття та публікувати релізи, а журналісти – підтримувати контакт із представниками наукових установ для розповсюдження новин серед громадськості.

Метою проєкту є створення нових можливостей для:

  • учених (щодо популяризації результатів);
  • журналістів (щодо уточнення результатів і перевірки трактувань наукових доробків українських вчених);
  • українських і міжнародних інвесторів (для ознайомлення з практичними доробками вчених).

У межах платформи відкрита реєстрація для учених і журналістів. Читачі можуть знайомитися з контентом без попередньої реєстрації.

За інформацією Міністерства освіти і науки України

Кожна людина, яка постраждала від агресії росії, повинна мати можливість повернутись до повноцінного життя. Саме це є метою проекту “Реабілітація травм війни в Україні”.

Його реалізує велика команда експертів. Серед них представники МОЗ України, НСЗУ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства соціальної політики, Офісу Президента України, радниці-уповноваженої Президента з питань безбар’єрності, Школи реабілітаційної медицини Українського католицького університету (УКУ), Українського центру охорони здоров’я. Виконавчим партнером проекту виступає БФ «Пацієнти України».

Проект впроваджується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).