четвер, травня 12, 2022

Сьогодні багатьом черкащанам знову здається, що війна – далеко. І лише звуки сирен нагадують про те, що ні – у війні вся Україна. Однак не забувають про це ні дня волонтери, які постійно допомагають військовим на передовій, аби фронту не було тут, у Черкасах.

Журналісти видання ЗМІ.ck.ua поспілкувались із волонтерами Центру допомоги армії та дізнались про те, як працює "невидимий" фронт та чому волонтерство так важливо під час війни.

Центр допомоги армії в місті Черкаси функціонує ще з 2014 року. Ним керує досвідчена волонтерка, депутатка обласної ради Оксана Циганок. Зараз тут на постійній основі працює близько 100 осіб, які задіяні в різній роботі. Близько 95 відсотків – жінки. Саме тут вони знайшли своє місце та віддають частинку себе, аби перемогла вся Україна, а захисники змогли повернутися додому до своїх рідних.  

Очільник Черкаського обласного онкологічного диспансеру ЧОР Віктор Парамонов привітав медичних сестер із професійним святом.  

Він наголосив, що попри складний період у нашій країні, усі медичні сестри виконують сумлінно свій обов’язок та віддано працюють.

Благодійники з "АБФ Білорусь - Актыўнымі Быць Файна" у Литві – зібрали та передали для обласного центру Екстренки медичні турнікети.

- Це надзвичайно важливі засоби для медиків та ще й в умовах війни. Адже турнікети допомагають нашим працівникам зберегти життя своїм пацієнтам і в повсякденній роботі і в умовах бойових дій. Ми щиро дякуємо кожному, хто працював над тим, щоб ми отримали цю допомогу. Також дякуємо Дмитру Мамаєву та Вікторії Лобас за координацію, - зазначають у закладі. 

З такою підтримкою та згуртованістю усього світу, ми вистоїмо і все подолаємо! Разом до перемоги.

20 травня о 14:00 відбудеться сольний концерт "Зоре моя вечірняя" заслуженої артистки України, солістки академічного музичного драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Наталії Мамалиги.

Захід присвячений Дню перепоховання Тараса Шевченка. Концерт проведуть в приміщенні музею "Кобзаря". Вхід вільний.

Адреса: вулиця Байди Вишневецького, 37