четвер, травня 5, 2022

Про свої очікування покращення ситуації на ринку пального сьогодні повідомив Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час брифінгу в Ukraine Media Center.

Він зауважив, що нинішня ситуація зумовлена кількома факторами.

По-перше, зупинкою Кременчуцького нафтопереробного заводу через ракетні обстріли російських окупантів. Кременчуцький НПЗ є найбільшим підприємством з виробництва нафтопродуктів в Україні.

Крім того, росія здійснювала ракетні удари по нафтобазах, внаслідок чого було знищено або пошкоджено близько 15 об'єктів, що спричиняє труднощі із зберіганням та постачанням палива.

По-друге, переорієнтацією ринку на поставки із країн Західної Європи замість поставок із росії та білорусі.

Працівники апарату облради долучаються до волонтерства. Очільник управління майном Тарас Коломієць передав закладу багаторазовий та одноразовий захисний одяг для медиків.

Директорка кардіоцентру, депутатка обласної ради Світлана Журба зауважила, що багаторазові костюми використовуватимуть також в ангіографічній операційній.
 

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Міністерство соціальної політики України уклало меморандум про взаєморозуміння з Всесвітньою продовольчою програмою, відповідно до якого внутрішньо переміщені особи з числа найбільш вразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати.

Меморандум було підписано під час зустрічі Міністра з Саміром Ванмалі, Головою Офісу Всесвітньої продовольчої програми в Україні. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Відповідно до укладеного меморандуму виплата додаткової грошової допомоги вразливим домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці в розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж для трьох осіб.

В межах програми планується охопити додатковою до державних програм підтримкою близько 500 тисяч людей.

Учора, 4 травня 2022 року, Міністерством юстиції України зареєстровано Порядок прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році.

«У 2022 році для вступників до українських закладів фахової передвищої та вищої освіти будуть створені максимально можливі безпечні умови проведення вступної кампанії. Цьогоріч буде проведено Національний мультипредметний тест (НМТ) на здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей). НМТ відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). НМТ за кордоном відбудеться в один час із тестуванням в Україні. Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок»,– зазначив Сергій Шкарлет. 

Для майбутніх магістрів проведуть магістерський комплексний тест (МКТ) для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей.

Ввечері, 4 травня, наша ППО збила під Черкасами дві ракети. Потерпілих немає. Загалом ніч в області минула спокійно, попри повітряні тривоги. Про це повідомив очільник ОВА Ігор Табурець.

Також він закликає черкащан не поширювати будь-які деталі, фото та відео в соцмережах. Від цього залежить наша безпека.