середа, квітня 7, 2021

Наразі в КП “Аеропорт Черкаси” 12,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості, зокрема по заробітній платі, перед фондами соціального страхування, по земельному податку, ПДВ, ПДФО, 50% від орендної плати тощо. Очільник обласної ради Анатолій Підгорний зауважив, що через заборгованість  до обласної ради надійшли листи від податкової та виконавчої служб щодо надання майна, або коштів із місцевого бюджету для покриття податкового боргу та заборгованості перед Пенсійним фондом.

- Для того, щоб підприємство отримало сертифікат аеродрому необхідно насамперед погасити прострочену кредиторську заборгованість і знайти для цього необхідні ресурси, а потім поступово займатися його розвитком, залучати інвесторів тощо. Зокрема, потрібно довести до ладу штучну злітно-посадкову смугу, придбати для її обслуговування необхідне обладнання, відремонтувати аеровокзал, отримати сертифікат служби авіаційної безпеки тощо, - зауважив Анатолій Підгорний.

У ході останнього засідання сесії міської ради депутати затвердили Програму розвитку туризму в м. Канів на 2021-2023 роки. Про це інформують на сайті Канівської міської ради.

Начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова прозвітувала щодо виконання аналогічної програми за 2017-2020 роки та зазначила, що минулий рік був не дуже вдалим для туристичної галузі у зв’язку з карантинними обмеженнями та економічними викликами. Так, в порівнянні з минулими роками Канів відвідало лише близько 36 тисяч туристів. (Для порівняння, у 2018 році їх кількість становила 74036 осіб, у 2019 році – 81608 осіб).

Однак, не дивлячись на це, проводилася активна робота зі створення умов для пожвавлення туристичної діяльності міста, зростання його іміджу як туристичного центру, підвищення якості туристичних послуг та туристичної інфраструктури.