понеділок, квітня 5, 2021

Черкаська область - серед восьми цільових областей України, в яких розпочала діяльність Програма з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Метою програми АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки. 

У Черкаському обласному  художньому музеї експонується виставка до Великодня із творів фондової колекції музею.

Головними героями цієї виставки стали два символи, без яких неможливо уявити свято Пасхи: храм і писанка.

 

Рішення про покладання обов’язків із вчинення нотаріальних дій на старост сіл Канівської міської територіальної громади (МТГ) ухвалили депутати на останньому засіданні сесії.

Таке рішення підвищить рівень комфортності проживання у сільській місцевості шляхом надання можливості громадянам отримувати найбільш прості й достатньо затребувані нотаріальні послуги незалежно від наявності нотаріуса.

Відповідно до прийнятого рішення старости сіл Канівської МТГ Іван Чупилка, Ніна Матвієнко, Людмила Птуха, Валентина Берегова, Тетяна Корнієнко можуть вчиняти наступні нотаріальні дії: засвідчувати справжність підпису на документах; засвідчувати вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; видавати дублікати посвідчених ними документів; посвідчувати заповіти (окрім секретних); вживати заходи щодо охорони спадкового майна.