середа, лютого 24, 2021

Перерозподіл ресурсів, повноважень та обов’язків є невід’ємною складовою децентралізації. На вимогу законодавства, районні ради повинні передати майно спільної власності тим територіальним громадам, на території яких це майно знаходиться. Неприпустимий поділ майна на частки між декількома власниками. Порядок та спосіб визначення та виділення в натурі часток кожного із співвласників спільного майна не визначений Законом.

На це звертають увагу районних рад у Міністерстві розвитку громад та територій, посилаючись на дані моніторингу процесу передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність територіальних громад.

У Мінрегіоні констатували непоодиноку практику передачі районними радами ліквідованих районів майна спільної власності територіальних громад без врахування нового районування територій та вимог законодавства.

У селі Благодатне Золотоніської територіальної громади планують вже впродовж цього року втілити у життя унікальну ініціативу – створити Центр безпеки громадян. Такий задум прагне втілити в життя староста села Дмитро Шевченко та його команда. Ідея полягає в тому, щоб в одному місці зосередити кілька життєво необхідних послуг для населення.

У Благодатному є будівля, що розділена на три бокси. У кожному з них можна розмістити пункт «швидкої допомоги», поліцейський пост і пожежну бригаду. Тобто, створити центр безпеки громадян, який обслуговуватиме не тільки Благодатне, а й навколишні села.

Обмін досвідом, пошук бізнес-партнерів, культурний і медичний туризм, а також започаткування Днів Черкащини в Латвії - про це говорили представники обласної та міської влади разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської республіки в Україні Юрісом Пойкансом та членами делегації.

 

В Україні оновили список областей, які ввійшли до «червоних», «помаранчевих» та «жовтих» карантинних зон. 

Про це інформують на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з оновленим зонуванням, до «червоної» увійшли дві області – Чернівецька та Івано-Франківська, де нині спостерігається спалах захворюваності на COVID-19. Черкащину віднесено до «жовтої» карантинної зони.