понеділок, лютого 15, 2021

Члени постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини погодили низку проєктів рішень та рекомендували їх до розгляду на сесії. Провів засідання голова комісії Олег Куклін. Участь у роботі комісії взяв голова обласної ради Анатолій Підгорний та заступник голови Сергій Лісовий.

Депутати заслухали звіт про виконання програми протидії тероризму на території області й підтримали зняття з контролю у зв’язку із завершенням терміну її дії. Водночас рекомендували затвердити на сесії нову програму протидії тероризму на 2021-2025 роки.

 

Засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яке вела її голова Валерія Бондаренко, розпочалося з організаційних питань – обрання секретаря постійної комісії.

Потім члени комісії розглянули Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2021 рік, з якою присутніх ознайомив начальник відділу Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Дмитро Пивак.

Він зазначив, що у цій програмі  розроблено окремий розділ, в якому передбачено низку заходів, спрямованих в тому числі на поліпшення стану навколишнього природного середовища та екології  в області.

Постійна комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства розглянула низку питань, що подано на сесію обласної ради. Вів засідання її голова Олег Петренко.

Колишні воїни-афганці, ветерани-прикордонники та ветерани АТО/ООС, воїни-інтернаціоналісти, їх рідні та побратими, мешканці обласного центру 15 лютого зібралися на Площі Слави, щоб відзначити 32-у  річницю виведення військ з Афганістану. Також цей день є Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Всеукраїнська Асоціація ОТГ сформувала добірку актуальних можливостей для громад.

Гранти – це сукупність фінансових засобів, які безповоротно надаються визначеним некомерційним установам або ж фізичним особам для реалізації соціального проєкту, благодійної програми, проведення наукових досліджень, навчання або ж підвищення кваліфікації та інших суспільно корисних цілей з обов’язковим етапом звітування щодо їх використання на визначені цілі.

Важливою умовою реалізації грантових коштів є не лише потреба в розумінні специфіки певної проблеми, але і запропоновані варіанти її перспективного вирішення, очікувані результати та обґрунтування потреби в коштах.