п'ятниця, лютого 12, 2021

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Віктор Гончаренко провів її засідання, на якому розглянуто питання, що подано до розгляду на сесію обласної ради.

У 80-х роках минулого століття почав набирати популярність новий глобальний напрям в сучасному мистецтві Ресайклд-арт (від англійського «recycle» – переробка). Митці, які працюють у цьому напрямку, намагаються поставити під сумнів культуру споживання і змінити наш погляд на звичні речі, що вимагає від них чималого креативу.

Сьогодні в напрямку ресайклд-арт працює безліч приголомшливих художників у найнесподіваніших жанрах. Серед них – Олександр Шепеньков, творчість якого вже давно полюбили черкащани.

А ось Ольга Отнякіна-Бердник, глибокий знавець народної культури, яка працює в галузі керамічної пластики, представляє свої перетворення вперше.

Відповідну угоду – про консультування та навчання своїх соціальних працівників, днями сільський голова Червонослобідської територіальної громади Олександр Литвиненко підписав із директором  Черкаського обласного центру соціальних служб Богданом Санжарівцем.

- Нині у зв’язку із розформуванням районних служб кожна громада має створити власний центр соціальних послуг. На території Червонослобідської ТГ він діє уже рік, надавши за цей час сотні видів соціальної допомоги нашим жителям. Відтепер у нас з’явилося більше повноважень – і громада сама ініціювала підвищення соціальних стандартів надання допомоги своїм мешканцям, - констатує директор Центру надання соціальних послуг Червонослобідської сільської ради Оксана Чигирик. – Тож днями було проведено семінар на тему «Взаємодія суб’єктів соціальної роботи у громаді», що визначив нашим службам, дотичним до надання соціальних послуг (поліція, медицина), знайти алгоритм їх взаємодії у різних випадках.