п'ятниця, лютого 5, 2021

Золотоніській територіальній громаді перейшли у власність 5 шкільних автобусів, які возять дітей до сільських навчальних та виховних закладів. Транспорт фактично задіяний вранці, до початку навчально-виховного процесу, та у післяобідню пору, коли школярі та медпрацівники повертаються за місцем свого проживання. Практично, протягом 6-7 годин автобуси простоюють.

Тому у Золотоніській громаді ризикнули піти на експеримент: задіяти шкільний транспорт для перевезення пільгових категорій пасажирів. Про це на сесії міської ради, що відбулася 28 січня, повідомила голова постійної комісії з гуманітарних питань Любов Денисюк.

До закінчення чергового етапу декларування за 2020 рік у формі декларації та формі повідомлення слід зазначати відомості щодо адресних блоків без врахування змін адміністративно-територіального устрою. Про це повідомляють у НАЗК.

17 липня 2020 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 807–IX «Про утворення та ліквідацію районів» (далі – Постанова), яка передбачає зміну адміністративно-територіального устрою районного рівня, а саме ліквідацію низки чинних та утворення нових районів.

Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради підбив підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Його головна мета – відтворення та збереження памʼяті сучасників про історичне минуле свого краю, звичаї та традиції українського народу, природні багатства Черкащини.

Юні екскурсоводи представили роботи щодо музеїв своїх закладів освіти за трьома напрямками: історичні, військово-історичні та природничі.