понеділок, жовтня 26, 2020

Коли в сім’ю приходить горе і раптово помирає близька людина, мало хто одразу замислюється про належне оформлення спадщини. Саме тому законодавець визначив строк у 6 місяців, протягом якого треба звернутися до нотаріуса із відповідною заявою. Цей термін починає вираховуватися з дня смерті спадкодавця або з дня, з якого він був оголошений померлим.

Але життя непередбачуване, і трапляється так, що спадкоємці з різних причин пропускають цей строк. Тоді для них може бути встановлено додатковий строк для прийняття спадщини за письмовою згодою інших спадкоємців, які її прийняли, або на підставі судового рішення.

Як показує судова практика, поважними причинами пропуску строку для прийняття спадщини вважаються такі, які пов’язані з об’єктивними, непереборними, істотними труднощами для спадкоємця на вчинення дій для прийняття спадщини, а саме:

Програма Президента «Велике будівництво» є одним із пріоритетних напрямків діяльності  Міністерства розвитку громад та територій України. У планах на 2021 рік Мінрегіон визначив основні напрямки, які будуть реалізуватися в рамках Програми, – це  розвиток мережі надання якісних публічних послуг, прискорення економічного зростання регіонів і територій та Туристичні магніти України.

«Велике будівництво», на відміну від попередніх програм, не закінчиться після місцевих виборів. А стане ще масштабнішим. Крім нових доріг, шкіл, садочків і лікарень, ми почнемо реставрацію українських замків, театрів, музеїв, об’єктів культурної та архітектурної спадщини», – заявив Президент України Володимир Зеленський  під час проголошення послання до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України.