понеділок, вересня 21, 2020

17 вересня Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту» (законопроєкт № 3550). Про це повідомляє Асоціація міст України.

Цим Законом органи місцевого самоврядування отримали право надавати в оренду комунальне майно без проведення аукціону:

► державним та комунальним спортивним клубам, ДЮСШ, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, центрам студентського спорту закладів вищої освіти, фізкультурно-оздоровчим закладам, центрам фізичного здоров’я населення, центрам фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, а також базам олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки;

Журналісти регіональних медіа (онлайн, друкованих, радіо і ТБ) до 30 вересня мають змогу заповнити конкурсну онлайн-заявку – http://bit.ly/Application-2020, додати свою роботу з тематики децентралізації, самоврядування, розвитку громад, яка опублікована вперше у період з 1 січня до 30 вересня 2020 року в регіональних медіа (обласні, районні та місцеві), та отримати перемогу у цьогорічному Конкурсі журналістських робіт з децентралізації.  Про це йдеться на сайті "Децентралізація".

Пленарне засідання 36 сесії Городищенської районної ради відбулося 18 вересня. Його провів заступник голови райради Микола Панчишин

У роботі сесії взяли участь депутати Черкаської обласної ради Олександр Лупашко та Валентин Галушко, голова  Городищенської РДА Ігор Ладнов, керівники окремих підрозділів РДА та комунальних установ.

На початку засідання депутати підтримали ініціативу Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України щодо заснування та проведення на Городищині літературного конкурсу творів гумору й сатири імені Петра Гулака-Артемовського.

Одразу два онлайн-конкурси проведуть у громаді - до Дня партизанської слави та Дня миру.

21 вересня стартує дитячий конкурс танцю «Малесенькі долоньки», до 22 вересня триватиме конкурс воєнної пісні «Честь і слава». Усі роботи учасники записуватимуть на відео. Громада ці ролики зможе побачити та оцінити на сторінці відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму Балаклеївської сільської ради у мережі Фейсбук.

Основними та обов'язковими послугами «єМалятка» є державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Результат цієї послуги – видача свідоцтва про народження.

Сервіс «єМалятко» доступний лише у тому разі, якщо ви ще не отримали свідоцтво про народження малюка.

Чому так?

Заява єМалятко є одночасно заявою про державну реєстрацію народження. Її надсилають до відділу ДРАЦС, який видає відповідне свідоцтво. А подавати заяву про державну реєстрацію народження можна лише 1 раз.

Додаткові послуги, доступні для замовлення через «єМалятко» такі: