понеділок, серпня 10, 2020

Голова обласної ради Анатолій Підгорний ознайомився із роботою Черкаського обласного госпіталю для інвалідів війни. За результатами візиту, відбулася зустріч із керівницею департаменту фінансів Наталією Кравченко, де обговорили можливість виділення додаткових коштів на покращення матеріально-технічної бази закладу.

 

Створити його планують з еко-цеглинок – заповнених пластикових пляшок. Їх разом з іншими видами відходів у Бузівській ОТГ вже давно збирають роздільно. Впровадивши на своїй території європейські практики поводження із відходами, громада планує створити інноваційний об’єкт, у основі якого – повторне використання побутових відходів.

В Україні станом на 10 серпня лабораторно підтверджено 81 957 випадків COVID-19, з них за добу – 1 008.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ресурс РНБО з моніторингу поширення епідемії коронавірусу.

За добу померли 25 осіб, загалом із початку пандемії - 1 922. Видужали за добу 387, із початку пандемії - 44 359. Наразі хворіють 35 676 осіб, за добу додалося 596 пацієнтів.

Найбільшу кількість інфікованих за останню добу виявили у Львівській області - 130 осіб (загалом 10 981), Івано-Франківській - 121 (5 797), Харківській - 117 (4 901), Чернівецькій - 108 (6 777).

Як повідомляв Укрінформ, в Україні захворюваність на коронавірусну інфекцію COVID-19 зросла у майже 2,5 раза у порівнянні з епідеміологічною ситуацією у червні.

Як інформують у Ротмістрівській ОТГ, у селах громади уже розпочато встановлення контейнерів для роздільного збору сміття. А розпочали тут із найбільш шкідливого для довкілля пластику. Наступним етапом буде встановлення контейнерів у всіх селах громади та розширення сортування відходів за різними групами.

Як розповідає голова ОТГ Володимир Ховайба, централізоване вивезення сміття від населення стало можливим завдяки створенню у громаді власного комунального підприємства, для якого закупили усю необхідну техніку – трактор із повним набором обладнання, від причепа до косарки і подрібнювача гілок. Це дало можливість не лише повністю забезпечувати поточний благоустрій на території громади, але й повивозити сміття зі стихійних звалищ, що складувались роками. Затверджено графік вивезення відходів у всіх селах громади (раз на місяць, а у самій Ротмістрівці – двічі).