понеділок, липня 13, 2020

Черкаський обласний краєзнавчий музей підготував виставку «Ветеран черкаської журналістики П.М. Жук (13.07.1930-9.12.2018)» з нагоди 90-річчя від дня його  народження.

Жук Петро Миколайович народився 13 липня 1930 року в селі Добровілля Близнюківського району Харківської області. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету (1954). Член НСЖУ з 1957 року. Заслужений журналіст України.

 

Створять її в рамках розвитку у громаді туризму – майже 20 років тут діє потужний  туристично-екологічний клуб «Кипарис», що виховав у єднанні з природою сотні людей, із дитинства закоханих у красу України.

- У нашому клубі постійно займається до 40 школярів, а у походи ходимо одразу кількома поколіннями наших вихованців, - розповідає керівник туристично-екологічного клубу «Кипарис» Лариса Ольшевська. – Наші діти не лише вивчають орієнтування на місцевості, але й вчаться цінувати та піклуватися про красу української природи, бути справжніми патріотами своєї землі, виявляти в собі кращі людські риси - такі як взаємодопомога, порядність, любов до природи, уміння долати життєві труднощі.

 

Уже в серпні міністерство охорони здоров'я планує запустити в тестовому режимі електронні лікарняні

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, лікарі повинні завершити тестування системи протягом 1-2 тижнів.

«У серпні ми плануємо запустити цю систему. Спочатку вона буде працювати в тестовому режимі - будуть і електронні й звичайні лікарняні. В майбутньому ми досить швидко перейдемо на електронний реєстр лікарняних», - заявив Степанов.

День 11 липня 2014 року став трагічним днем в історії Центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби, що знаходиться в Оршанці.

Рівно шість років тому всупереч всім міжнародним нормам російські агресори підло завдали масованого удару реактивною артилерією по розташуванню прикордонників під населеним пунктом Зеленопілля, внаслідок чого загинули полковник Ігор Момот, старші сержанти Василь Поляков і Анатолій Луцко, сержант Олег Глущак, солдати Дмитро Сирбу, Вільгельм Штольцель та Павло Лазаренко.