п'ятниця, липня 10, 2020

9 липня сесія Тальнівської районної ради продовжила свою роботу. У другому пленарному засіданні 41-ї сесії взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, в.о. міського голови, сільські голови, представники медичних закладів  району та засобів масової інформації.

У ході роботи депутати внесли змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки, а також про надали орендарям майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл та міста району, пільги зі сплати орендної плати на період карантину.

 

Як інформують в Шполянській ОТГ, днями проведено позачергову сесію Шполянської міської ради, у ході роботи якої депутати розглянули низку організаційних питань.

Зокрема, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу законів про працю в Україні депутати задовольнили заяву на звільнення першого заступника міського голови Олександра Кузуба

Як пояснив Олександр Кузуб, звільнитися з цієї посади він виявив за власним бажанням, адже вирішив змінити напрямок трудової діяльності та основне місце роботи.

На посаду першого заступника міського голови сесія призначила Віталія Плетіня, який працював заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства. Відповідно до цього рішення було внесено зміни до штатного розпису у назві посади: «перший заступник міського голови» на «перший заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства».

 9 липня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України прийняти постанову 3809 про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня 2020 року.

Згідно з проектом постанови, на неділю, 25 жовтня цього року призначаються чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та Київського міського голови. Фінансуватися чергові вибори мають з державного бюджету.

Чергові вибори не проводяться на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької і Луганської областей.