середа, червня 3, 2020

За повідомленням Мінрегіону, міністерство із залученням експертів розробили проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів» (ЗАВАНТАЖИТИ текст законопроекту).

Як інформують у Чигиринській районній раді, її голова Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання 48 чергової сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Чередніченко, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, сільські голови, очільники об’єднаних територіальних громад району.

Як і кожна громада, Мокрокалигірська зіткнулась із тим фактом, що частина земель ОТГ захоплена місцевими «ділками». ОТГ повертає землі, що починають приносити користь громаді, «ділки» - судяться і намагаються влаштовувати містечкові «заколоти» з метою повернути незаконні прибутки.

- Навесні минулого року, проводячи аудит земель громади, ми виявили, що у селі Єлизаветка 63 гектари самозахоплені родиною, яка у офіційній оренді має землі на третину менше, – розповідає староста с. Єлизаветка Світлана Михайлець. – Сьогодні ця справа перебуває у суді, а людина, що роками засівала чужу землю і не платила за це ні копійки, тепер позивається до громади. Більше того – підбурює інших людей, які (дивно!) чомусь не розуміють, що ця людина обдирала усю громаду і їх також – на ремонті доріг, якості медобслуговування та освіти…