вівторок, червня 2, 2020

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2020 році» від 23 жовтня 2019 р. № 995-р, для працівників з п'ятиденним робочим тижнем у червні 2020 року буде 20 робочих і 10 вихідних днів.

Святковими днями у перший місяць літа є:

• 7 червня - Трійця (неділя), вихідним буде понеділок, 8 червня.

• 28 червня - День Конституції України (неділя), вихідним буде понеділок, 29 червня.

Відповідно до статті 67 КЗпП , якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Сьогодні Віталію Малишу виповнилося б 29…

Зовсім молодим йому зі зброєю в руках довелось захищати Україну, свою батьківщину, мир і спокій земляків, односельчан.

До пам'ятника Героям Небесної Сотні, що у центрі Тального, прийшло керівництво міста та району, щоб віддати шану захиснику, заступнику і поборнику незалежності України, для якого захист Батьківщини став питанням честі.

Щороку в цей день оплакує Віталія Малиша Павлівка-I – село, де навчався,  де проходило дитинство, перше кохання, перші трудові будні. Сумує Тальнівщина за відданим захисником, добрим, чуйним, земляком, справжнім патріотом.

Віталій загинув 29 серпня 2014 року в с. Чумаки Старобешівського району Донецької області, під час виходу з Іловайського котла так званим «зеленим коридором». 14-го вересня 2014 року тіло було знайдено пошуковою групою Місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») у полі в урочищі Червона Поляна, неподалік від с. Чумаки, та привезене в Запоріжжя.

Як інформують у Матусівській ОТГ, тут  реконструювали і запустили у роботу оновлений млин. За словами першого заступника голови ОТГ Ірини Берези,  млин у  Матусові не працював останні 20 років, тому жителі населених пунктів змушені були долати великі відстані, аби перемолоти зерно на борошно. Але днями фермерське господарство «Ольвія»  відкрило придбаний і реконструйований потужний валовий млин.

Як інформують у КЗ «Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді», заклади позашкільної освіти продовжували свою роботу в умовах карантину. Так, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді було проведено онлайн-конкурс «Відун» для всіх джур України у старшій та середній вікових категоріях.

Конкурс проводився 23 травня та був присвячений Дню Героїв України.

Всього в конкурсі випробовували свої сили 2644 рої. Тим більше приємно бачити серед переможців конкурсу 32 рої від Черкаської області. Вітаємо всіх, хто взяв участь у Всеукраїнському конкурсі!