понеділок, травня 18, 2020

Як відомо, з 11 травня в Україні вступили в дію карантинні пом’якшення, які затвердив Уряд. Але послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Разом з тим, якщо буде зберігатися помірна статистика захворюваності, то з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень, однак, знову ж таки, не скасування карантину.

У зв’язку з цим заступник голови обласної ради Андрій Сегеда проінспектував дотримання карантинних обмежень у обласних комунальних закладах культури. Зокрема, разом з представниками управління культури облдержадміністрації відвідав драматичний театр і філармонію.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Чому державна служба зайнятості затримує виплати безробітним?

Державна служба зайнятості здійснює фінансування допомоги по безробіттю в межах надходжень від сплати роботодавцями єдиного внеску. В період карантину через зупинку роботи підприємств надходження зменшилися, а кількість безробітних значно зросла.

Проте, завдяки фінансовій підтримці Уряду на виплату допомоги по безробіттю, станом на 13.05.2020 повністю профінансовані видатки на допомогу по безробіттю за квітень. Сьогодні службою зайнятості розпочато фінансування І декади травня.

Чи здійснюється службою зайнятості підбір роботи для безробітних у період карантину?

Днями перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко разом з директором Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Русланом Чикалом відвідали Будищанський психоневрологічний інтернат. Там у відокремленій будівлі адміністративного корпусу, що поза межами карантинної зони, разом з керівниками цієї установи, а також Вікторівського, Стеблівського психоневрологічних інтернатів та Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих обговорили проблеми перебування підопічних цих закладів в умовах карантину та спільно окреслили ті проблемні питання, що виникли в результаті впровадження вимог щодо непоширення СОVID-19.

У ході обговорення зазначалося, що з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби у спеціалізованих закладах комунальної власності, що перебувають в управлінні департаменту соціального захисту, здійснюється постійний систематичний контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

Як повідомляють у Мокрокалигірській ОТГ, тут створено центр «Спорт для всіх», відкрито сучасну спортивну залу та «тренажерку», де мешканці громади безкоштовно займаються спортом. На черзі - розвиток футболу, волейболу та баскетболу, власні спортивні команди, турніри.

- Одним із наших пріоритетів від початку було створити у громаді умови для здорового способу життя її мешканців, забезпечити  доступність спорту для всіх, започаткувати культуру спортивного дозвілля, - розповідає  голова  Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа. –  Ми провели капітальний ремонт споруди спортивного залу,  що стояла занедбаною пусткою більше десятиліття. За кошти інфраструктурної субвенції, залучені кошти спонсорів та місцевого бюджету, ми облаштували приміщення із сучасним опаленням, спортивною та тренажерною залами, душовими, роздягальнями та внутрішніми туалетами.