четвер, березня 19, 2020

Цілодобову «гарячу лінію», за якою можна отримати актуальну інформацію з протидії поширенню коронавірусу на Черкащині, запустили в області. Оператори приймають дзвінки цілодобово за номером 0-800-508-876.

Запрацювала «гаряча лінія» учора. За цей час фахівці обласного контактного центру прийняли 7 дзвінків. Кожне звернення фіксується. У телефонному режимі надаються всі необхідні консультації, а важлива інформація, що потребує перевірки, передається на опрацювання відповідним службам.

–  До викликів громадян ми готові 24/7, – каже директор обласного контактного центру, радниця з питань ВПО в Черкаській області Лариса Ходаковська. – Постійно оновлюємо й актуалізуємо інформацію. Оскільки, якщо до нас, приміром, телефонують з села, то потім її знатимуть усі жителі цього населеного пункту. Тож наші фахівці, якщо наразі не впевнені у відповіді, беруть контактний телефон, та, уточнивши інформацію, перетелефоновують, аби надати коректну, чітку відповідь.

На розгляд депутатів було подано два питання, що попередньо обговорено на засіданнях постійних комісій районної ради і президії.

Після традиційного виконання державного гімну голова районної ради Валерій Саранча, який вів сесію, зазначив, що чергова сесія мала відбутися наприкінці березня. Але є певні обставини, що зумовили скликати позачергову сесію.

Однією з них є те, що з 19 квітня на ринку України працюватимуть нові тендерні процедури. Тому і необхідно ухвалити певні рішення щодо фінансування і використання коштів, щоб це не загальмувало будівельні роботи на різних об’єктах, які треба продовжувати і завершувати.

Іншим фактором, через який необхідно було скликати сесію, це запобігання поширенню в Україні коронавірусу.

Голова районної ради Валерій Заболотній 18 березня 2020 року провів пленарне засідання позачергової  47-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, керівник апарату районної державної адміністрації, заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації, директор комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська центральна районна лікарня» Корсунь-Шевченківської районної ради, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання по вшануванню пам’яті загиблих під час Євромайдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України.

На розгляд сесії було подано 6 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Депутати обласної ради на пленарному засіданні тридцять шостої сесії заслухали інформацію про хід виконання Програми розвитку автомобільних доріг на 2019-2022 роки. Після обговорення вони взяли її до відома та своїм рішенням продовжили контроль за її реалізацією у 2020-му році.

Під час обговорення програми у багатьох депутатів виникало чимало питань. Зокрема, їх найбільше цікавило, чи буде завершений ремонт дороги Черкаси-Умань.

На це директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Роман Бохін відповів, що наразі робиться проєктно-кошторисна документація і цьогоріч планують закінчити ремонт дороги Черкаси-Умань за умови додаткового фінансування з державного бюджету.