четвер, лютого 27, 2020

Голова постійної комісії Олександр Лошков провів її засідання, на якому розглядалися питання, що подано до порядку денного сесії обласної ради. У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко і заступник голови обласної ради Михайло Мушієк.

27 лютого 2020 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко як голова комісії провів два засідання комісій з конкурсного відбору на зайняття вакантних посад директорів КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська поляна» Черкаської обласної ради» та КНП «Черкаський обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Сосновий бір» Черкаської обласної ради».

Із погодження надання приватному підприємству "Агроспецпроект" спеціального дозволу на користування надрами розпочалося сьогодні засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яке вів її голова Костянтин Омаргалієв.

У роботі постійної комісії взяв участь голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Далі члени комісії у порядку контролю заслухали хід виконання обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки та погодили внесення змін до цієї програми.

Проект плану можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/Qr9rcZS

Як стало відомо з інформаційних джерел,  проект плану формування територій громад Черкаської області подано на погодження до  Кабінету Міністрів України.

Заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода зазначив, що в Києві відбудеться широке публічне обговорення конституційного забезпечення децентралізації, в тому числі, за участі експертів Ради Європи.

Окрім того, далі такі публічні обговорення заплановано провести в областях із залученням представників місцевого самоврядування, їх асоціацій, лідерів думок, експертів. Мета – спільно підготувати пропозиції змін до Основного Закону, які відображатимуть реформовану систему місцевого самоврядування та закріплять децентралізацію владних повноважень.