понеділок, лютого 24, 2020

Як повідомляють у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, в експозиції відділу етнології проведено інтерактивне театралізоване дійство «Свято Масниці і Колодія» –  одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури.

Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи. З глибин віків до нас дійшли його різні назви: Колодій, Колодка, Колодки, Масляниця, Масляна, Масниця, Сирна неділя, «Ніжкові заговини» та інші.

Як інформують у Шевченківській ОТГ, проведено перше засідання з питань розробки проекту Стратегії розвитку громади. Члени робочої групи за участю експерта з питань регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Григорія Перерви обговорили критерії та вимоги до такого документу і обумовили підходи до її розробки.

У ході роботи присутні ознайомилися з аналогічними документами, що розроблялися в інших громадах, та напрацювали низку завдань, що їх необхідно буде вирішувати в населених пунктах своєї громади.

За результатами обговорення вирішили розширити склад робочої групи, долучивши до неї більшу кількість місцевих підприємців та активістів, активізувати проведення анкетування серед мешканців у селах громади, завершити збір і опрацювання інформації та розглянути їх на наступному засіданні.

Як інформують в КП «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради, днями презентовано колективну виставку черкаських художників сучасного мистецтва «Серед ночі».

Куратор проекту – молодий черкаський художник Олександр Турецький зауважує: «Я намагався зібрати цілісну та цікаву експозицію. З’явилась потреба у темі, котра була б універсальна для кожного з митців. Такою і стала тема ночі».

Днями регіональна комісія Державного фонду регіонального розвитку провела засідання, на якому оцінювала проекти соціально-економічного розвитку, подані містами, районами і об’єднаними територіальними громадами, які мають фінансуватися за кошти ДФРР у 2020 році.

Участь у її роботі як член комісії взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко. На засідання були запрошені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які спільно з представниками органів місцевого самоврядування опрацювали низку проектів і подали їх на оцінювання.