середа, лютого 19, 2020

Як інформують у Міністерстві юстиції, 14 лютого 2020 року у системі безоплатної правової допомоги з’явився власний Telegram-канал.

У Telegram-каналі будуть публікуватися актуальні юридичні поради, які допоможуть краще розуміти свої права. Поради максимально адаптовані для людей, які незнайомі з юридичною термінологією, та детально роз’яснюють правові питання, з якими громадяни найчастіше стикаються у побуті, на роботі, під час відпочинку тощо.

Свої пропозиції, ідеї та запитання щодо роботи Telegram-каналу «Безоплатна правова допомога» охочі можуть направляти на  електронну пошту e-mail: press@legalaid.gov.ua.

Також інформацію про роботу системи БПД можна знайти у соціальних мережах:

- Facebook – www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid

- Іnstagram – www.instagram.com/ualegalaid

Як інформує Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради, минулого тижня у місті Миколаїв проведено змагання 1-го етапу Кубку України з автомодельного спорту, радіокеровані моделі класу шосейних перегонів у приміщенні, ІІІ ранг. Організатором заходу є Всеукраїнська громадська організація «Українська федерація автомодельного спорту» зі статусом «Національна».

У змаганнях взяли участь 8 команд, це – 45 учасників із міст Києва, Миколаєва, Одеси, Черкас, Тернополя, Донецька, Хмельницького, Дніпра.

Черкаську область традиційно представляла команда комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», яка виступала у складі: Козака Натана, Паламарчука Максима, Ткаченка Данііла, Упиря Дениса, Мінченка Артема, Очеретнього Матвія, Ковальця Дениса, Шматка Дмитра, Пониська Даниїла. Керівник – Олександр Ткаченко.

Як інформують у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, з нагоди 5-ї річниці Дня пам’яті захисників Дебальцевського плацдарму проведено заходи.

Актовий зал був переповнений. Сюди завітали учасники боїв за Дебальцево, їхні рідні та друзі, рідні загиблих на сході України, військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, волонтери, студенти медичної академії та всі, кому дорога пам'ять про ті бурхливі події п’ятирічної давності.

Днями заступник голови обласної ради Михайло Мушієк відвідав та вивчав роботу Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій, колектив якого  впродовж багатьох років, здобувши ліцензійне право, готує робітників щонайменше 30 будівельних професій.

Серед них – муляр, штукатур, лицювальник-плиточник, маляр, електрозварник ручного зварювання, монтажник гіпсокартонних конструкцій, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування та інші.Цього навчального року отримано ліцензію на підготовку перукарів-модельєрів та візажистів.Окрім того, діти з особливими потребами здобувають професії «Плодоовочівник; квітникар» та «Маляр; штукатур».

Про все це і багато іншого у діяльності училища розповів його директор Олександр Саюн.

Як зазначають у Матусівській ОТГ, тут рішуче налаштовані на максимальне збереження медичної сфери.

Наприклад, на районному рівні було прийнято рішення про закриття лабораторії у місцевій амбулаторії. Попри це, керівництво громади, яку очолює Василь Колісник,  вирішило продовжити її утримання коштом ОТГ, виділивши фінансування одразу на цілий рік.

Відтак, жителям Матусівської громади не доводиться сьогодні витрачати дорогоцінний для діагностики час і кошти на дорогу, аби зробити аналізи і отримати повноцінне лікування. Саме тому в ОТГ розпочали ремонт приміщення колишньої дільничної лікарні, аби перевести у новенькі стіни існуючу амбулаторію.

А ще сьогодні громада запрошує на роботу одразу двох спеціалістів – сімейних лікарів, яких  готова забезпечити і  пристойною зарплатою, і автівкою, і житлом.